Generel information

I Danmark må du ikke, uden politiets tilladelse, erhverve, besidde, bære eller anvende skydevåben samt andre særlige farlige våben og knive. Forbuddet gælder også spraydåser til selvforsvarsbrug. 

For dolke og knive skal du have en særlig tilladelse, hvis klingen er over 12 cm. lang. Dette gælder dog ikke, hvis du bruger kniven erhvervsmæssigt, til husholdningsbrug eller ved jagt, lystfiskeri eller sportsdykning. Det er dog et krav, at kniven er udformet til det nævnte formål, og knivene må kun erhverves, besiddes og bæres til den nævnte brug.

Knive på offentligt tilgængelige steder

Som udgangspunkt må man gå med foldekniv i det offentlige rum uden anerkendelsesværdigt formål, når kniven er under 7 cm i udfoldet stand, ikke mekanisk låsbar, og ikke kan åbnes med en hånd. 

Her kan du læse mere om reglerne vedrørende knive.

Våben til jagt eller konkurrencebrug

Hvis du bor i et EU-land og har et  europæisk våbenpas, kan du uden særlig tilladelse medtage dit våben, hvis du skal bruge det i forbindelse med jagt eller konkurrenceskydning.

Bor du udenfor EU kan du medtage dit våben til brug ved jagt eller konkurrenceskydning, hvis du har en våbentilladelse fra dit hjemland eller en erklæring fra myndighederne om, at en sådan tilladelse ikke er nødvendig.

Fyrværkeri

Som privatperson er det forbudt at tage fyrværkeri med til Danmark.