Publikationer

En oversigt over Destination Lillebælts publikationer.

Oplevelseskatalog

 

 

Sejlbåde og windsurfere i samme felt ved ny form for regatta

Hejlsminde Sejlklub bag spektakulær regatta 16. august i samarbejde med den syttendobbelte verdensmester Britt Dunkerbeck

- Så vidt jeg ved, er det første gang et felt af både sejlbåde og windsurfere, kæmper på den samme bane på den samme tid, så det bliver uden tvivl ganske spektakulært at se på.

Kayak in Denmark

Kajakruter i Danmark

Over 40 kajakruter i Danmark
Miljøministeriet og Dansk Kano- og Kajakforbund har lavet over 50 kajakruter, fordelt over hele Danmark, der løber langs nogle af Danmarks smukkeste kyststrækninger. Der er ruter i alle egne af landet, fra Vadehavet i syd til Læsø i nord.  

Her er en guide til nogle af Danmarks flotteste strande

Danmarks bedste strande

Danmark har nogle af Europas flotteste strande - mange med det fineste hvide sand, klitter og noget af det reneste badevand (mere end 200 danske strande har Blå Flag). Og i Danmark er der aldrig mere end 50 km til kysten, så uanset hvor du befinder dig, vil der aldrig være langt til en forfriskende dukkert. Her er en guide til nogle af Danmarks bedste strande. 

Lad os fortælle dig om Destination Lillebælt

Vi kommer gerne ud og fortæller om arbejdet med Destination Lillebælt. Det kan være i form af uformelle møder, oplæg eller foredrag. Om I er fra en privat/offentligt virksomhed, en skole eller en organisation, betyder ikke noget. Vi kommer gerne ud til alle former for møder.

Naturpark Lillebælt på vej

Fredericia, Kolding og Middelfart kommuner har i samarbejde med Destination Lillebælts medarbejdere arbejdet intensivt på at skabe en naturpark i Lillebælt-området.

Matchrace, Nation Cup, Maritime, Do Water, Lillebælt Waters, Middelfart, sejlsport, VisitMiddelfart

Maritime

Nations Cup 2013, Fyn Rundt og Naturens Dag.

Kirker i Middelfart

Der er flere forskellige kirker i Middelfart Kommune. Dog kan Husby kirke fremhæves som én af de mere specielle kirker.

I Middelfart Kommune kan også den gode kulturformidling findes hos kirkerne, hvor der ligeledes findes cykelpumper. Ved de enkelte pumpestationer findes en QR kode, som fortæller om den enkelte kirkes historie. Se indslag om emnet fra TV2 Fyn.

Vandsports aktiviteter efter forespørgsel

Kontakt VisitMiddelfart eller tjek på vores booking for tider og priser.

Vandsports aktiviteter på Marinaen

Udover tirsdag og torsdag er her mulighed for at booke yderligere vandsports aktiviteter

Aktiv ø-ferie

Aktiv ø-ferie

Vandring og cykling på småøerne 
På alle danske småøer er der gode muligheder for vandreture, og på de fleste også for cykelture. Har man ikke sin egen cykel med, kan man leje en på de fleste øer. På Cyklistforbundets hjemmeside, cyclistic.dk, finder du bl.a. forslag til cykelture på mange af de danske småøer.

Dykkerkurser

Oplev vægtløsheden, stilheden og livet under overfladen i Lillebælt med et prøvedyk. Det første dyk er grænseoverskridende og en oplevelse for livet. For mange begyndelsen på et undervandseventyr, der aldrig ender.

Ø-ferie i Danmark - Bogø

Populære danske småøer

Der er mange muligheder for en fredelig ø-ferie i Danmark, for med over 400 navngivne småøer, heraf 72 beboede, er der nok at vælge imellem. Danmark er med andre ord et sandt eldorado for lystsejlede med mange småhavne og fredelige vige og bugter med ankerpladser. Men også uden eget skib kan man heldigvis besøge mange af de danske øer, for en stor del af dem kan nås med småfærger og rutebåde fra fastlandet.

Lystfiskerparadis

Man skulle tro, at Lillebælt var designet af en sportsfisker. Som en 'flaskehals' midt mellem Jylland og Fyn, presses der store mængder vand gennem bæltet - og fisk. Bæltet slanger og bugter sig, det veksler mellem dybt strømrigt vand og lavvandede næringsrige kyster. Det giver meget gode vilkår for alverdens fisk - og alverdens fiskere.

Natur i Fredericia og Omegn

Naturområder i og omkring Fredericia

Omkring Fredericia findes skønne naturområder der indbyder til gåture for hele familien.

Hvis du søger guidede ture i naturen eller andre naturoplevelser, kan du klikke på naturoplevelser.nu

Her finder du en lang række arrangerede ture i Øst- og Midt-jylland.

Windsurfing

Fem gode grunde til at windsurfe i Danmark 

1. Windsurf på alle niveauer: Danmarks kyster er så alsidige og afvekslende, at alle kan finde et sted, der passer til deres færdigheder og humør. Det gælder, hvad enten vi taler om windsurf-freaks der leder efter en legeplads, hvor de kan tumle sammen med andre windsurfere, eller om det er familien, der søger en rolig bugt uden for mange tilskuere.

På kanotur

Med kano på åer og fjorde 

Du kan sagtens sejle i kano over længere strækninger i Danmark med flere overnatninger undervejs. Gudenåen og Susåen er de bedst kendte åer til tursejlads, men også Skjern å og Nørreåen er velegnede til flere dages sejllads. Der er udlejning af kanoer og gode overnatningsmulig- heder langs hele åen - ligesom det er godt skiltet, hvor du må gå i land.

For sejl eller motor

Havne i Danmark

Danmark er rigt udstyret med havne. Blot ét blik på et søkort og du vil opdage, at der aldrig er langt til næste havn. Der findes mere end 350 havne i Danmark. Havnene findes i alle kategorier.

Du finder små idylliske havne med pragtfuld stemning og et ganske særligt miljø. Disse havne finder du bl.a. på mange af de små øer og i de tidligere så vigtige knudepunkter for skibsfarten.