Sol over Gudhjem

Kulinariske Bornholm

Oplev en af Danmarks mest smagfulde kulinariske rejser på solskinsøen, hvor du finder fantastiske råvarer, lækre skaldyr og Michelin-restauranten Kadeau.

Bornholmske madtraditioner

Dine smagsløg vil nyde godt af Bornholms rige jord, fordi lokale, økologiske kvalitetsråvarer er i fokus på solskinsøen. Der dyrkes figner i de naturskønne, beskyttede dale. Økologisk vin og juice produceret på Bornholm Mosteri. Her får du ost fra Bornholms Andelsmejeri og kvalitetssvinekød fra Vasagaards fridyrkede svin samt vilde frugter og urter fra Bornholms egne haver.

Også når det kommer til delikatesser og slik er danskere - for ikke at sige bornholmere især - i en klasse for sig selv. Uanset om det er karameller, is, vingummi, chokolade, lakrids eller noget andet; uanset hvad du fristet af chancerne er, at du finder din nye favoritsynd på Bornholm. Hvis du har et svagt punkt for mad, så er en tur til Bornholm et must.

Nyd en frisk røget sild på en bænk ved røgeriet, en god lokal brygget øl, en udsøgt stykke hjemmelavet chokolade, eller måske en dejlig organisk is?

Del denne side

Røgede fisk

Der er en lang tradition for at røge fisk på Bornholm, især sild, makrel og laks. Der er stadig gang i mange af røgerierne med de karakteristiske skorstene, og ’Sol over Gudhjem’ - røget sild med rå æggeblomme, purløg og radiser serveret på friskbagt rugbrød - er en Bornholmsk delikatesse, du ikke må snyde dig selv for. Andre specialiteter på øen er fx blåskimmelost, rugkiks, rapsolie og de fede bornholmerhaner. 

Saltstegte sild

Saltstegt sild, hvor en sild, der har ligget i saltlage vendes i mel og steges i svinefedt, hører til en af de rigtig gamle bornholmske specialiteter. En anden er den særlige sursøde sovs med bacon, Gudhjemmadyppa, der blandt andet serveres til kogt torsk. Begge spiser, samt en række andre gamle egnsretter, kan du få Restaurant Bokulhus i Gudhjem, der har specialiseret sig i gamle retter fra Bornholm.