Aalborg i Rødt

I den sidste uge i august bliver Aalborg forvandlet – når Aalborg går i rødt. Overalt i byen vil den røde farve være dominerende i dagene 26.- 30. august. Dagene vil være fyldt med spændende arrangementer og tilbud. Så kom og oplev Aalborg i Rødt – en kultur-, sports- og modefestival af høj kvalitet.

For 8. gang, ruller Aalborg i Rødt den røde løber ud til et storslået event og Aalborg har fokus på at give gæster og lokale en rigtig god oplevelse. Programmet for Aalborg i Rødt 2015 er indeholder bl.a. Limfjordskrydseren, Børnekulturdag, Day & Night, Fashion Event, The Color Run, Koncerter med Aalborg Symfoniorkester, Udsattedag, DM i Trial og Deep Water soloing (klatrevæg over åbent vand).

Program for Aalborg i Rødt 2015

Fashion Event
Tid: 26/8 kl. 19.00 - 22.30
Sted: Jomfru Ane Gade
Jomfru Ane Gade omdannes til Danmarks længste røde catwalk – knap 100 professionelle modeller fra modelbureauet Highline Fashion præsenterer alle de nye efterårs kollektioner fra Aalborg Citys førende mode butikker. Showet har igennem de seneste 18 år tiltrukket tusindvis af modebevidste nordjyder – og sådan bliver det med garanti også i år. 2015 udgaven af Fashion Event kan, som en nyhed, opleves fra reserveret siddeplads. I samarbejde med Jomfru Ane Gade tilbydes i år VIP billetter til det spektakulære show. VIP billetterne giver, udover reserveret siddeplads, adgang til VIP teltet med tapas anretning og vine før showet, og i pausen kan man nyde drikkevarer i VIP teltet. På www.aalborgcity.dk kan man læse meget mere om VIP billetter og showet generelt.

Unlimited Festival
Tid: 27/8 kl. 12-00
Sted: Karolinelund
Pris: 50 kr.
Unlimited Festival er mere end bare en festival; den omfavner hjertet af Aalborg og bringer det bedste frem i bylivet. Den absorberer byens energi og tranformerer det til en Unlimited oplevelse med farverne af byens blomstrende internationale kulturer.

Aalborg i rødt – kvinder i hvidt
Tid: 27/8 kl. 16-18
Sted: Gammeltorv
Vi fejrer 100 års jubilæet for Kvinders valgret. Vi starter med optog af kvinder i hvide kjoler i Aalborg Centrum. Derefter er er taler, stand up ved Lotte Heise og musik fra scene på Gammeltorv. Som hyldest til det ikoniske Kvindeoptog i 1915 vil en række kvinder klædt i hvidt og med røde bånd vandre rundt i Aalborg centrum den 27. august fra kl. 16 - 17. Alle kvinder i klædt i hvidt er meget velkommen til at tilslutte sig. Turen går gennem midtbyen og slutter på Gammeltorv kl. 17, hvor der vil være taler, musik og stand up ved Lotte Heise over temaet ”Århundredets kvinde(r) stemmer”. Mens du lytter til taler og sludrer med andre deltagere, har du mulighed for at nyde en kop kaffe/the og kage, som sælges på stedet.

Biblioteket i rødt – har du styr på din krimi?
Tid: 27/8 kl. 10-14
Sted: Hovedbiblioteket
Deltag i vores blodige krimiquiz, som ikke bliver for sarte sjæle. Find ud af om du er krimi-expert, eller om du lige skal have genopfrisket, hvem der er morderen... Hvis du tør!

The City Experiment - Goes Street
Tid: 27/8 kl. 17-00
Sted: CW. Obels Plads
”En By, Et udtryk, En Visuel historie”. Når noget så ”Dansk” som en campingvogn ”goes street” så ved man at det er alvor! Det er lige netop hvad der sker, når VAERK9000 overlader sin, ellers flotte, lyserøde campingvogn ”Pink Betty” i hænderne på en af Aalborgs mest talentfulde unge Urbanister - AKA grafiti-malerinden Frida - Ikke nok med at du kan komme og følge hele processen, så er du hermed inviteret til at stå af hverdagsræset, og give den utæmmede kreativitet gas i malerisk form.

Promenadekoncert
Tid: 27/8 kl. 19.30
Sted: Musikkens Hus
Pris: 150 kr.
Som en del af Aalborg i rødt, afholder Aalborg Symfoniorkester en fejende flot PROMENADEKONCERT. Vi skal opleve et veloplagt Aalborg Symfoniorkester med solotrompetist fra Royal Philharmonic Orchestra, James Fountain, og dirigent Russell Gray – kendt fra Aalborg Symfoniorkesters store sommerkoncert 2014.

Vi skal bl.a. høre Posthorngalop, som blev spillet til den første Last Night of the Proms i 1895 og en dansk premiere på det nyskrevne stykke Velocity fra The Proms i 2014. Vi får også fornøjelsen at høre vinderen af Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence, saxofonist Anja Nedremo. Vi lover fest, farver og flag til denne aftens koncert.

Yahya Hassans Digte
Tid: 27/8 kl. 19.30
Sted: Aalborg Teater
Aalborg Teaters Lille Scene 1/2 pris, kun 115 kr. pr. billet
Oplev "Yahya Hassans Digte" - en musikalsk iscenesættelse af den mest solgte og omtalte digtsamling nogensinde i Danmark. I samarbejde med Mungo Park Kolding præsenterer vi "Yahya Hassans Digte" - en musikalsk iscenesættelse af den mest solgte og omtalte digtsamling nogensinde i Danmark. Der er ikke tale om et portræt af personen Yahya Hassan, men om en scenisk fortolkning af hans værk.

Aalborg i Rødt-event:
• Instruktør Minna Johannesson introducerer til forestillingen.
• Vi byder på en Aalborg i Rødt-drink.
• Aalborg i Rødt-pris: Kun kr. 115,- pr. prs. (halv pris, inkl. billetgebyr).

Køb billet og se mere på aalborgteater.dk

Day & Night i Aalborg City
Tid: 28/8 kl. 10-22
Kl. 22 er der friluftskoncert på Gammeltorv
350 butikker i Aalborg City holder længe åbent. I anledning af Aalborg i Rødt afholdes Day & Night. Overalt i midtbyen er der events og gode tilbud.

Børne- og familiearrangement med trylleri, bugtale og ”Sjov og Gud”
Tid: 28/8
Sted: Bethesda, Jernbanegade 16
Børne- og familiearrangement med trylleri, bugtale og ”Sjov og Gud” ved Hans Jørn Østerby. Børne- og familiearrangement med trylleri, bugtale og ”Sjov og Gud” ved Hans Jørn Østerby - entertainer med vestjysk lune, der formår at fange både børn og voksne. Mød også Jack,der godt kan lide at udfordre Hans Jørn. Hans Jørns show er mere end trylleri og bugtale. Afslut besøget i Bethesda med gratis vafler, saft, kaffe og the.

Art & poetry – en poetisk gallerivandring
Tid: 28/8 kl. 20-23.50
Sted: Galleri VÆG (startsted)
Lyt til digte og oplev kunstværker på én gang! Den poetiske gallerivandring fører dig rundt til fire af midtbyens spændende gallerier - med oplæsning et nyt sted hver hele time fra kl. 20 og frem. Gallerivandringen giver dig chancen for både at se galleriernes aktuelle udstillinger og opleve en række af Aalborgs dygtige digtere, tilknyttet foreningen 9000 ORD.

Friday Night Skate
Tid: 28/8 kl. 19.00
Sted: Start ved boldbanen ved Elbjørn
Deltagelse: Gratis - og kræver ingen tilmelding 
Find rulleskøjterne frem og deltag i Friday Night Skate under Aalborg i Rødt! Friday Night Skate er en social tur igennem Aalborgs gader, hvor alle der kan køre på rulleskøjter kan deltage. Deltagerne ruller i et samlet felt ude på kørebanen. Feltet er afskærmet fra den øvrige trafik af blockere. Ruten er 12-15 km, og tilbagelægges i et moderat tempo og med en pause ca. halvvejs.

Koncert med Hans Jørn Østerby
Tid: 28/8 kl. 20.30 og 21.30
Bethesda, Jernbanegade 16
Pris: Gratis
Østerby har i mange år skrevet sange med udgangspunkt i dagligdagens mange finurlige situationer. Koncert med Hans Jørn Østerby. Hans Jørn Østerby har i mange år skrevet sange med udgangspunkt i dagligdagens mange finurlige situationer. Samtidig har hans sange et større sigte, hvor menneskelivet bliver sat ind i en større sammenhæng. Hans stil er stille og rolig singer-songwriterstil. Afslut besøget i Bethesda med gratis vafler, saft, kaffe og the.

The City Experiment - Goes Camping
Tid: 28/8 kl. 16-23.30
Sted: C.W. Obels Plads
Vi ved vi elsker det - Det frie liv - Livet hvor den lille tinbox bliver vores hjem, der hvor småkager og hyggelig lejrbålsstemning spreder sig i takt med at guitarmusikantens folkesang kvæder derud af. Det er her der er plads til eftertænksomhed, refleksion, og til at tænke over hvad det er vi vil med livet - dagligdagen, vores by, vores historik og alt der i blandt. VAERK9000 har valgt at slå rødder for en stund, midt i mellem de hyggelige restauranter og caféer på C.W. Obels plads - og byder dig indenfor i historie-magerens hule. Der er plads til alle - og alt fra en hyggelig omgang historiefortælling, opråb fra den ungdommelige generation, viser fra det kunstneriske folk og alt der iblandt. Vi glæder os til at se dig. Du er inviteret.

Aalborg Symfoniorkester
Sæsonintroduktion
Tid: 29/8 kl. 12
Sted: Hovedbiblioteket, Glashjørnet
Pris: Gratis, ingen tilmelding
Tag et glas, sæt dig til rette i Glashjørnet og få et kig om bag scenen hos alle nordjyders orkester, når musikchef Jan Kvistborg kigger forbi biblioteket og fortæller om sammensætningen af programmet for sæson 2015/2016. Du kan blandt andet høre om sæsonens højdepunkter, hvordan det varierede program planlægges og hvilke overvejelser, der ligger bag de mange ofte vidt forskellige koncerter.

RX’d Charity Challenge
Tid: 29/8 kl. 10-13
Sted: Aalborg Havnefront
Deltagelse: Forhåndstilmelding / Tilskuer: Gratis
Følg med når 16 hold igennem fire udfordrende workouts kæmper om æren og velgørenheden. Ved tilmelding har hvert af de konkurrerende hold valgt et velgørende formål, som holdet ønsker at kæmpe for. Det velgørende formål, som konkurrencens endelige vinder har valgt, vil modtage en donation på hele arrangementets
overskydende beløb. Således kæmper holdene ikke alene for æren, men også på vegne af den velgørenhed de selv har valgt. På dagen kan tilskuere udfordre hinanden i forskellige aktive discipliner, og derved også selv bidrage til den overordnede donationspulje.

Havkajak Race
Tid: 29/8 kl. 10-19
Sted: Nibe/Aalborg
Pris: 250 kr.
Årets kajakoplevelse. 25 kilometer race for havkajakker fra Nibe til Aalborg. Test din form og oplev Limfjorden i havkajak. Aalborg Havkajak Race starter i Nibe, og du krydser målstregen i Aalborg Havn, som summer af liv, musik og events i forbindelse med Aalborg I Rødt. Limfjorden kalder – skal du med?

DM i trial og længdespring på ethjulet cykel
Tid: 29/8 kl. 9.30-17.00
Sted: Honnørkajen
For femte gang i træk afholder LUCK Aalborg, Danmarksmesterskaber på Honnørkajen i Aalborg. Der dystes i disciplinerne trial, længdespring, slow-race og IFU-forhindringsbane. Der er lagt op til spændende konkurrencer, når nogle af verdens bedste uni-cyklister dyster om medaljerne. I længdespring er den arrangerende klub LUCK indehaver af verdensrekorden i længdespring, og der er lagt op til forbedring af denne ved stævnet.

Program:
Kl. 9.30-12.00 - IUF-forhindringsbane og slowrace
kl. 10.00-12.00 - Mulighed for publikum kan prøve at cykle ethjulet.
Kl. 12.00-14.00 - Trial
Kl. 15.00-17.00 - Længdespring

The Color Run
Tid: 29/8 kl. 11-16
Sted: NKI Racing Arena, Skydebanevej 25
Pris: Team 295 kr, Enkelt 315 kr, Ung 155 kr, Børn gratis.
The Color Run er verdens sjoveste løb, med to enkle regler: Du skal komme i hvidt tøj og der må ikke være noget som helst, der er hvidt på dig, når du er kommet igennem de 5 km. På tre år er amerikanske The Color Run blevet et verdensomspændende fænomen med flere millioner løbere i mere end 30 lande. Og nu kommer løbet, hvor man bliver oversprøjtet med ufarligt farvet majsmel i fem kilometer, til Danmark og resten af Norden. Som Color Runner bliver du, sammen med tusindvis af andre deltagere, dækket fra top til tå i smukke farver for hver kilometer du gennemfører. Efter hver kilometer er en farvepost med musik, fest og en ny farve, man løber eller går igennem. Det handler ikke om at gennemføre de 5 km hurtigst muligt, men om at  have det sjovt, mens du gør det. The Color Run er nemlig ikke et løb på tid. Det er en fejring af livet, glæde og venskab. Festen fortsætter i målområdet med en gigantisk Finish Line Festival, color throws ved scenen, musik og underholdning. Glæd dig!

Deep Water Soloing - Konkurrence og Show
Tid: 29/8 kl. 11-13 og 14-16
Sted: Havnebadet
Deep Water Solo er klatring ud over vand, uden brug af reb til sikkerhed. Den 6 meter høje ”Deep Water Solo”-væg, hælder ud over vandet, så når klatrerene falder ryger de ned i vandet. Kom og se Aalborgs dygtigste klatrere give den gas, og oplev når de falder spektakulært ned i havnebadets tempererede vand.

Deep Water Soloing - Prøveklatring og konkurrence
Tid: 29/8 kl. 13-14
Sted: Havnebadet
Tør du klatre en tur op ad den 6 meter høje væg, udover havnebadet? I så fald har du her muligheden! Kom og prøv hvordan det er at klatre uden brug af reb. Giv dig selv og dine venner en udfordring: Se hvor højt I tør klatre, og oplev suset, når du/I falder i vandet. HUSK SKIFTETØJ!

Historisk byløb for børn med deres bedsteforældre
Tid: 29/8 kl. 11-12.30
Sted: Start ved Budolfi Kirke
Aalborg SeniorSport arrangerer i samarbejde med Historisk Museum et historisk byløb, som starter ved Budolfi Kirke. Her har 2 generationer mulighed for sammen at opleve deres by og finde poster. Undervejs skal der løses opgaver, og børn og voksne kan blive klogere på Aalborgs historie. Der er præmier til alle børn.

Aalborg SeniorSport flytter gaderne med festlig flash mob
Tid: 29/8 kl. 14
Sted: Honnørkajen
Aalborg SeniorSport fejrer 20 års jubilæum og det markeres bl.a. ved, at et skib fra ”Limfjordens Træskibslaug” - med tovholderne fra de forskellige aktiviteter i Aalborg SeniorSport - lægger til ved Honnørkajen. 100-vis af seniorsportsmedlemmer venter og slutter sig til Flash mobben, der bevæger sig rundt i bybilledet. Flash mobben kulminerer på Multibanerne v/ELBJØRN, hvor alle der har lyst, kan være med.

Udsattedag
Tid: 29/8 kl. 11-15
Sted: Gammeltorv
For fjerde år i træk afholdes Udsattedag i forbindelse med Aalborg i Rødt. Formålet med arrangementet er at skabe fokus på og en festdag for ”de skæve eksistenser” i Aalborg.

Kl. 11.00: Åbningstale v. Rådmand Mai-Britt Iversen
Kl. 11.15: Laura Mo
Kl. 13.30: Sonja Hald (Vinder af Karrierekanonen 2014)
Kl. 11.00-15.00: Turnering i Høvdingebold, Petanque, Stigegolf

9000 Street Games
Tid: 29/8 kl. 14-21
Sted: Karolinelund
Masser af actionfyldte street-aktiviteter fylder Karolinelund, når vi for første gang tænder op under 9000 Street Games. Der bliver både mulighed for at være tilskuer og deltager. Der bliver hyggeligt miljø med park- og partystemning med gode dj’s.

DJM9000 - Ud gennem skallen
Tid: 29/8 kl. 17-00.15
Sted: Jomfru Anes Gård, Aalborg
Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg brager ud gennem skallen på Musikkens Hus, og spiller udendørs koncerter med 10 forskellige bands. I ugen op til koncerten kan du følge tilblivelsen af DJM9000 PROJEKTKONCERTEN , der lukker og slukker på koncertaftenen. Du er velkommen på konservatoriet i Musikkens Hus, hvor du kan komme til ”åbne øve-sessions”. Se hvordan man øver på konservatoriet, og hvordan man forbereder sig på en stor koncert.

Du kan se tidspunkter på de ”åbne øvere” på www.musikkons.dk - Tjek i kalenderen.

Aftenens program:
17.00 - Mads Houe Quartet
17.45 – Eekium
18.30 – DRIP
19.15 – BulBulBhang
20.00 - Psyched Mind
20.45 - Ane Monsrud
21.30 - Motherflippin’
22.15 – Overchoice
23.00 – Feuerkat
23.45 - DJM9000 PROJEKTKONCERT
00.15 - Tak for i aften

TALES of Ordinary Madness
Tid: 29/8 kl. 20.
Sted: Budolfihus
Pris: 100 kr.
En forestilling med musik og lydkunst, dans, ageren, video og lys. Tre musikere, en danser og tre komponister i et unikt samarbejde. Karolina Leedo, fløjte, Anna Klett, klarinet, Henriette Jensen, saxofon, Rikke Mapstone, danser og koreograf, Eyvind Gulbrandsen, komponist, Louis Aguirre, komponist og Niels Chr. Rasmussen, komponist.

The City Experiment - Goes RED
Tid: 29/8 kl. 11-22
Sted: CW. Obels Plads
VAERK9000 ruller den røde løber ud, og fejre afslutningen på en dejlig festivalsmåned i den debatterende kulturs tegn. Sidste chance for at indlevere dit bidrag til Det store bogeksperiment; ”City Experiment” ; ”Your City - Your Story” vil være på denne dag!

Vandeventyret Tommelise
Tid: 28/8 kl. 21.30
Sted: Aalborg Havnebad
Dansekompagniet Ingrid Kristensen & Co. optræder i forbindelse med Aalborg i Rødt med forestillingen ”Tommelise”. Forestillingen er inspireret af H. C. Andersens eventyr af samme navn. Forestillingen spilles fra en flydense scene, og vandet tages i brug som scenisk element. Musikken til forestillingen er komponeret af Fuzzy. Du vil komme til at opleve en helt særlig forestilling, med lyskostumer, musik og dans. Der er gratis éntre. Over sommeren tager ”Tommelise” på turné rundt om i 10 danske byer. Turnéen er gjort mulig med støtte fra A. P. Møller Fonden.

Baltic Open
Tid: 28/8 kl. 10-17, 29/8 kl. 10-17 og 30/8 kl. 10-15
Sted: Aalborg Storcenter
Studerende fra internationale universiteter konkurrerer i egne designede og fremstillede racerbiler. Kom forbi og få en snak med de engagerede studerende, og få set de mange forskellige racerbiler. Biler med forbrændingsmotor og elmotor konkurrerer på lige fod i en række test af biler og kørere. Et frit regelsæt gør, at der er stor variation i bilernes design, så tag et kig på de mange kreative løsninger de forskellige hold har lavet. Første dag med ræs hvor accelerationen er i fokus. Anden dag, hvor der er fokus på bilernes evner på snævre opstillede baner. 3. dag: Den afgørende endurance hvor hvert hold kører 22 km med køreskifte.

Børnebiblioteket ser rødt!
Tid: 27-30/8 kl. 10-19
Sted: Hovedbiblioteket
I Kærlighed, ketchup, blod og bøffer! Når Aalborg går i rødt, kan du teste din viden om den opsigtvækkende farve i en sjov quiz på børnebiblioteket. Rundt omkring er der placeret røde ting, som alt sammen er rekvisitter til quizzen, hvor man kommer godt omkring den flotte farve og dens betydninger. Er man klog - og heldig - vinder man en flot, rød præmie.

SæsonSøndag i Aalborg Kongres & Kultur Center
Tid: 30/8 kl. 11-15
Sted: Aalborg Kongres & Kultur Center - forhallen
En festlig søndag med underholdning, konkurrencer og billetsalget til AKKCs kommende sæson åbner.

SæsonSøndag - program:
Kl. 11-12: Gratis kaffe og rundstykker. Mens du venter på at billetsalget åbner byder vi på underholdning fra sæsonen og lidt glad musik.
Kl. 12.00: Billetsalget til AKKCs nye sæson begynder. De første 100 kunder får en ”Aalborg i rødt”-godtepose 
Kl. 12-14: Prøv lykken – spring balloner og vind billetter ved De Syngende Træer. Kom og se om du kan springe en af de røde balloner, der bundet på De Syngende Træer. – i nogle af dem gemmer der sig nemlig fribilletter til forestillinger i AKKCs kommende sæson.
Kl. 12-15: Billetkontoret har åbent.

Limfjordskrydersen - Svømmestævne
Tid: 30/8 kl. 11-14
Sted: Mellem broerne med start fra kanalen Vestre kanalgade og mål i Nørresundby Lystbådehavn
Flere hundrede motionistsvømmere vil krydse Limfjorden ved at svømme 600 eller 1500 meter eller være med i 5 km DM, når arrangementet Limfjordskrydseren Jyllands største svømmearrangement afholdes for 9. gang. Hele arrangementet vil kunne følges fra kl. 11 og 3 timer frem fra 1. parket langs kanalen i Aalborg Vest, på Limfjordsbroens vestside eller i Nørresundby lystbådehavn. Se mere og tilmeld dig på www.openwater.dk

Se det trykte program for Aalborg i Rødt 2015.

Aalborg i Rødt og Aalborg Festivals
I 2014 blev Aalborg i Rødt en del af Aalborg Festivals - et nyt tiltag, der indvarslede en sprudlende og aktivitetsfuld sensommer i Aalborg. Fremover vil august være en måned, hvor oplevelserne står i kø, når man bevæger sig rundt i byen. 

Som resultat af samarbejdet mellem Aalborg i Rødt og Aalborg Festivals, kan man finde de mange aktiviteter på en app, ”Aalborg Festivals”, der kan hentes i App Store eller Play butikken. Se også websitet Aalborgfestivals.dk

Aalborg Festivals og Aalborg i Rødt vil fremover gå hånd i hånd og sørge for, at alle i Aalborg går efteråret i møde med masser af gode oplevelser i rygsækken.

Læs mere om Aalborg i Rødt...

Dato og tid
26/08/2015 - 30/08/2015 Aalborg CityOnsdag - Søndag -

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Aalborg
9000 Aalborg

Fakta

 • Begivenhedstyper

  • Byfest
  • Festival
  • Marked
  • Musik
  • National begivenhed
  • Teater
  • Udstillinger
 • By / Område

  • Himmerland
  • Aalborg
 • Feel like

  • Aktiv 1
  • Hygge 3
  • Tøsesjov 2
  • Underholdning 4
 • Målgruppe 

  • Familie med børn
  • voksne

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

 • Se geokoordinater

  Longitude : 9.920104
  Latitude : 57.047225