Aalborg Zoo

Aalborg Zoo byder indenfor til et besøg hos nogle af jordens spændende dyrearter. Du kan besøge isbjørnene i deres flotte isbjørneanlæg, nyde tigre og løver eller andre eksotiske dyr fra hele verden.

I 2012 blev det konstateret, at Aalborg Zoo er den mest populære zoologiske have uden for København, da haven satte besøgsrekord og nåede et besøgstal på 410.000 gæster. I 2013 satte Aalborg Zoo endnu en besøgsrekord med 470.000 gæster, og det skete igen-igen i 2014.

Populært legeområde for hele familien

Aalborg Zoo åbnede i april 2014 et nyt legeområde, der bl.a. rummer en naturlegeplads, grillområder, en stor amfi-scene og forskellige opholdsplateauer. Der er investeret 9,5 mio. kr. i det nye område, og man kan roligt sige, at det har gennemgået en stor transformation. I dag fremstår området indbydende og lækkert for hele familien.

Luksuriøst rovdyranlæg

Den 5. juni 2012 kunne Aalborg Zoo indvie et nyt, stort anlæg til løver og tigre. Begge dyrearter har fået en enorm forøgelse af deres tidligere areal, idet tigrene har fået dobbelt så megen plads som før, mens løverne har fået et endnu større areal at boltre sig på. Samtidig er publikumsområdet indendørs blevet udvidet til det tredobbelte.

Populære isbjørne

Isbjørnene i Aalborg Zoo er meget populære. Det har været muligt at følge ikke mindre end to isbjørneunger fra fødsel og frem via web-cam, og isbjørneanlægget er stort og publikumsvenligt - begge dele har medvirket til populariteten. Senest tilkomne isbjørn er Lars, som kommer fra Rostock Zoo.

Isbjørnen Lars skulle gerne sikre isbjørnebestanden i Aalborg Zoo i mange år fremover. Lars er ikke en hvilken som helst isbjørn, idet han er far til den verdensberømte Knut, der levede i flere år i Berlin Zoo. Så forhåbentlig dukker der snart igen isbjørneunger op i Aalborg.

Afrikansk landsby i autentisk miljø

I 2006 åbnede Den Afrikanske Landsby som det største projekt i havens historie på daværende tidspunkt. Man har her skabt et autentisk afrikansk miljø med en 16 meter høj stråtækt savannestald til antiloper, zebraer og vortesvin. I landsbyen kan man også møde strudse samt et stort tropisk anlæg til dværgflodheste.

I landsbyen er der desuden et kæmpestort kunstigt baobabtræ, hvor man på en sjov måde kan lære mere om baobabtræet og savannen. Sidst men ikke mindst vil landsbyen i store dele af året være fyldt med afrikanske oplevelser, som madlavning, dans m.m. 

International indsats

Aalborg Zoo lægger stor vægt på bevaring af truede dyrearter, naturbevarelse og bæredygtighed, og de spiller en væsentlig rolle i flere internationale projekter, hvor de, i samarbejde med diverse organisationer og andre zoologiske haver, bl.a. fokuserer på dyrebeskyttelse og –avl, formidling af viden og forskning. Læs mere om hvordan Aalborg Zoo gør en forskel.

Praktisk information

Aalborg Zoo har flere arealer, som indbyder til at slå sig ned på en grøn plæne og nyde stemningen. Så tag madpakken med i Aalborg Zoo eller nyd lækker mad fra Restaurant Skovbakken i Aalborg Zoo.

Vil du med offentlig transport, så kører buslinje 11 fra centrum til Aalborg Zoo.

Udgangen lukker 1 time senere end angivet.

Hunde har adgang, men skal føres i snor.

Læs mere om Aalborg Zoo...

Aalborg Zoo på Instagram #aalborgzoo

Del denne side

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Telefon

+45 96312929

Fakta

 • Faciliteter

  • Medbragt mad tilladt
  • Børne zoo
  • Restaurant/Cafe
  • Parkeringsplads for busser
  • Aktivitetsmuligheder for børn
 • Klassifikation

  • Tilgængelighed - Nem adgang
 • Type

  • Zoologisk have

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.899883
Latitude : 57.038225