Vandsport i Danmark

Det er populært at sejle i Danmark, der har perfekte betingelser for næsten enhver form for sejlads. Med en samlet kyststrækning på næsten 7.300 km, med over 400 navngivne øer, utallige sejlbare fjorde, vige og bugter, byder Danmark på mange forskellige sejleroplevelser. Her kan alle finde turmuligheder, der passer til temperamentet og færdighederne og med mere end 350 fritidshavne, er der aldrig langt til næste provianterings- eller overnatningssted.

For dig, der vil ro kano eller kajak, venter Danmarks mange sejlbare søer, vandløb og kystnære småøer, og skal det være mere vildt, byder Danmark faktisk på noget af Europas bedste surfvand.    

Sejlads af enhver tænkelig slags

Danmarks geografi indbyder til maritime oplevelser. Her er utallige småøer, fjorde, sunde, fredelige vandløb og søer i alle størrelser, så næsten uanset hvilken vandsport, du er tilhænger af, kan du dyrke den i Danmark. 

Omgivet af vand og med en kyststrækning på over 7.000 kilometer, er der næsten ikke den vandsport, du ikke kan dyrke i Danmark. Der er mange gode turvande og hyggelige havne. Her er nogle af de mest populære.

Sommerhalvåret i Danmark byder på mange events med havet som tema på den ene eller den anden måde: Sejladser, havnefester, maritime dage, havnekulturfestivaler, sildemarkeder, fisketure og meget andet.  

Kano, kajak og windsurfing

Med Danmarks utallige vandløb, mange søer og småøer, er der gode muligheder for ture i både kano og kajk. Og windsurfere kan glæde sig over noget af Europas bedste surfvand.    

Video: På sejlerferie i Danmark

Del denne side