På kajaktur i Københavns havn

Det ukendte København

For dig, der er velkendt med Københavns klassiske seværdigheder og godt vil se noget nyt, er her en stribe forslag til oplevelser, som ikke alle lægger vejen forbi.  

Storbyens små hemmelige oaser 

Der er flere hemmelige oaser i København, der alle er velegnede til et lille pusterum eller måske en hyggelig picnic. Besøg fx Det Kongelige Biblioteks Have midt i byen bag Christiansborg Slot. Bag Designmuseum Danmark ligger den fine Grønnegaard, hvor man kan slappe af med en kop kaffe fra museumskafeen. På Vesterbro kan du besøge Skydebanehaven, der ligger godt gemt bag en høj mur, og på Østerbro har du Classens Have, der ved første øjekast mest ligner en privat have. Og går turen til Nørrebro, bør du lægge vejen forbi Assistens Kirkegaard, hvor du kan nyde freden - og den medbragte frokost - i selskab med bl.a. H.C. Andersen og Søren Kirkegaard, der begge ligger begravet her.

Museer af en anden slags 

Vil du se et par af Københavns mindre overrendte museer, kan du besøge Medicinsk Museion i Bredgade, der skildrer medicinens ofte makabre historie. Og skal det være mere muntert, kan du tage til Hvidovre og besøge Cirkusmuseet, der er Nordeuropas største af sin slags.

Gå under jorden 

Besøg Cisterne - Museet for moderne glaskunst, der efter sigende er det eneste museum i Europa, hvor der ikke trænger dagslys ind. Museet er indrettet i Københavns underjordiske drikkevandscisterner, der tidligere rummede 16 mio. liter vand. En speciel oplevelse!

Københavns oversete fæstningsværk 

Besøg Vestvolden, der er et ca. 100 år gammelt fæstningsværk på næsten 14 kilometer, som løber i en cirkelbue omkring København. Det gamle militæranlæg med den særprægede natur har den senere år udviklet sig til et rekreativt område af dimensioner med et hav af aktivitetstilbud.
Læs mere om Vestvolden 

Spis picnic på et nedlagt søfort 

Tag på picnic på et af Københavns nu nedlagte søforter, Flakfortet og Middelgrundsfortet, der begge er anlagt på kunstige øer ud for Københavns havn. Nyd freden og udsigten til byens tårne, eller gå på opdagelse i de gamle fort. Om sommeren er der båd fra Nyhavn flere gange dagligt.

Lenin i København 

Lenin boede i 1910 en måned i København, mens han deltog i den anden internationales 8. kongres. Han boede på et lejet værelse på Vesterbrogade 112a hos en privat familie. Det bord, han arbejdede ved, blev senere sendt til Moskva, hvor det blev udstillet på Leninmuseet.

Alternativ sightseeing 

Tag på guidet kajaktur rundt i byens kanaler og havneløb med professionelle kajakinstruktører, og oplev København fra en helt ny vinkel. Turene bliver individuelt tilrettelagt og tilpasset lyst og evner.
www.kajakole.dk

Besøg en af Københavns ældste forretninger 

Perch's Tehandel er en af Københavns ældste forretninger. Den åbnede i 1835, og ikke meget har ændret sig siden. Interiøret er det originale - grønt træværk i engelsk kolonistil - så her er et must for alle, der føler sig tiltrukket af historisk patina.
www.perchs.dk 

Attraktive boliger af ældre dato 

Besøg beboelsesområderne Brumleby og Kartoffelrækkerne på Østerbro, der blev anlagt på initiativ af lægen Emil Hornemann for at skabe bedre forhold for byens fattige efter en slem koleraepidemi i byen i 1853. Begge beboelsesområder hører i dag til nogle af byens mest eftertragtede.

De små familiehaver 

Er du til solid mad og dansk familiehygge i absolut afslappet stil, bør du lægge vejen forbi De små familiehaver på Pile Allé på Frederiksberg. Familiehaverne stammer fra 1800-tallet, og blev oprindeligt drevet af personale fra Frederiksberg Slot. Her kan du opleve bægerklang, ternede duge og fællessang.

Læs mere om ferie i København

Del denne side

Relevante links

VisitCopenhagen

KulturKlik.dk

AOK.dk

  

 

 

 

 

 

På tur til København

Holder du ferie i København, holder du ferie i en by, der flere gange blevet udråbt som verdens bedste by at leve i af!

Video: Livsstil og atmosfære i København