Jul i Danmark

Julen er ubetinget den fest, der er forbundet med de fleste traditioner, hvor juletræet med dets pynt, sangene og ikke mindst maden helst skal være, som da vi var børn. Med hjemmebag, levende lys, udsmykning og intimitet er det måneden, hvor det særlige danske begreb "hygge" virkelig får indhold.

Følg vores guide til julens mange markeder og andre hyggelige juleevents og få inspiratioin til juleoplevelser for alle og i alle dele af landet.

Oplevelser i julen

Julen er meget andet en god mad og gaver. Det er også en stribe helligdage og for mange en hel lille ferie, hvor familien er samlet. Her er inspiration til oplevelser i julen for hele familien. 

Jul på Slottet / Foto: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot

Find vej til julens mange hyggelige events

Er du på udkik efter hyggelige juleoplevelser, så besøg vores kalender med et stort udvalg af julens mange begivenheder   

Juleshopping

Tag på juleshopping i Danmark - fx i kombination med en lille storbyferie. Eller læg vejen forbi et af Danmarks mange julemarkeder og gør indkøbsturen til en hyggelig fornøjelse.      

Smag på julen

Julen er ikke bare hjerternes, men også mavernes, fest, så her er inspiration til oplevelser, hvor dansk julemad er i fokus. 

Dansk julemad

Restauranter med traditionel dansk julemad på menuen

Julen er ikke bare hjerternes fest, men også en fest for maven, så her er et udvalg af restauranter fra alle egne af Danmark, der har traditionel, dansk julemad på menuen.

Nytår i København

Hold nytår i København

Der er gang i København nytårsaften, så drømmer du om at gå ind i det nye år med fest og farver, er hovedstaden et godt sted at opholde sig. Læs vores guide til nytår i København med tips til gode spise- og overnatningssteder.