Margueritruten

Margueritruten
Margueritruten er den særlige danske turistrute, der leder forbi mere end 200 af vores største og mest spændende seværdigheder og gennem noget af landets smukkeste natur. Har du travlt, skal du ikke vælge Margueritruten, men ønsker du at gøre turen fra A til B til en oplevelse, kan det varmt anbefales at følge de karakteristiske marguerit-skilte.

Kort og godt om Margueritruten

Den samlede rute er over 3.600 km lang, og på sin snørklede vej rundt i landet kommer den ud i de fleste afkroge – dog ikke til Bornholm og øerne i Kattegat. Ruten følger et sammenhængende forløb og passerer aldrig den samme vej to gange.

Skiltning af Margueritruten

Margueritruten er markeret med et firkantet skilt, der på brun baggrund viser en gul-hvid marguerit. Ruten er overalt tilgængelig for biler og motorcyklister, men mange steder følger den meget smalle landeveje, der ikke er velegnet for busser og campingvogne. Kun undtagelsesvist, nemlig på strækningen over Storebæltsbroen, følgen den motorvejen. Da ruten mange steder følger små og mindrebefærdede veje, vil store dele af den også være velegnet for cyklister.  

Hvem står bag Margueritruten? 

Det er Naturstyrelsen, der er sekretariat for Margueritruten. 

Margueritruten på kort og til GPS 

På Naturstyrelsens hjemmeside, udinaturen.dk kan du downloade Margueritrutens forløb til din GPS (klik Naturruter -> Margueritruten).  

Guides til Margueritruten

Politikens Forlag har udgivet bogen ”Turen går til Margueritruten – På opdagelse i Danmark”, der dækker hele ruten med beskrivelser af de mange seværdigheder, den passerer forbi. Du kan købe bogen hos boghandlere over hele landet eller online via Politikens Forlags hjemmeside.

"Se Danmark fra Margueritruten" er en dobbelt DVD-boks, der blev udgivet i anledning af Margueritrutens 15 års jubilæum. De to DVD'er viser mere end tre timers tv, optaget på ruten i 2005. Du kan købe DVD-boksen online.

"Danmarkshistorier - 100 fortællinger fra Margue-ritruten" af tidligere direktør i Turismens Fællesråd, Jørgen Hansen, fortæller om lokaliteter, bygninger og personer med relation til Margueritruten. Bogen kan købes online på forlaget Klematis' hjemmeside.

 

Del denne side

Relevante links

Naturstyrelsen (Om Margueritruten)

UdINaturen.dk (Margueritruten på kort)