Red Bull cliff diving, Copenhagen
Red Bull cliff diving, Copenhagen

Gratis- og billige-events

Året rundt, men specielt i sommerhalvåret, kan du vælge mellem et hav af gratis events i Danmark. Her er musikfestivaler med lokale og internationale navne på programmet, havne- og byfester, markeder, havnekulturfestivaler og meget mere.

Musik 
Opsøg en af årets byfestivaler, fx Copenhagen Jazz Festival Maribo Jazz Festival, Distortion eller Aarhus Festuge, og få gratis musik i lange baner. Eller tag til Tønder eller Skagen Festival og oplev hyggelig og spontan gademusik som supplement til det officielle festivalprogram. Eller tag til Fredagsrock i Tivoli og lyt til store både danske og internationale navne. Koncerten er gratis, men der skal købes billet til Tivoli. Der er med andre ord mange muligheder for gratis musikoplevelser rundt omkring i Danmark - ikke mindst i sommermåneder.

Er du mere til klassisk musik, kan du fx opleve Den Kongelige Opera til "Opera i det fri" ganske gratis. Eller du kan lægge vejen forbi Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, der sommeren igennem byder på mange gratis koncerter. Tjek også de lokale kirker, hvor der ofte er musikalsk underhodlning på programmet. Spørg eventuelt på det lokale turistkontor.

Gratis film 
Zulu Sommerbio er en oplagt og hyggelig mulighed for at se gratis film. Arrangementet finder sted hvert år i juli/august med film under åben himmel i flere forskellige danske byer. Midt i København ligger Filmhuset, hvor Børnebiffen året rundt viser gratis børnefilm.

I teatret til halv pris 
På hjemmesiden TeaterRabat.dk kan du købe billetter til forestillinger over hele landet, og opnå rabat, når du køber flere forestillinger over sæsonen.
Unge under 25 år kan købe billetter til halv pris til Det Kgl. Teater, men andre kan få billige og gratis oplevelser i Det Kgl. Teater, der året rundt har en del gratis-arrangementer på programmet. Og vil du i Operaen, kan det gøres for få penge - hvis du altså er parat til at stå op. Læs mere om billige teaterbilletter.

Andre gratis events 
Er du på udkik efter gratis underholdning, kan du besøge en af sommerens mange by- eller havnefester, hvor musik og anden underhioldning er en fast del af programmet. Det samme gælder på de utallige markeder. Eller besøg en af årets mange kulturfestivaler, hvor der bydes lidt af hvert. 

Her kan du søge efter events overalt i Danmark

Du kan finde gratis-oplevelser fra hele landet ved at gå ind på kulturkalenderen Kultunaut og søge på "gratis" i fritekstfeltet, eller i København og Aarhus ved at gå ind på henholdsvis aok.dk og aoa.dk og gøre det samme.

Se flere gratis begivenheder i Danmark

   

   

   

Del denne side