Det dansk-kinesiske Turismeår

I 2017 markeres Det dansk-kinesiske Turismeår. Det sker med en række arrangementer i både Kina og Danmark og en række initiativer, der alle har til formål at styrke samarbejdet mellem de to lande på turismeområdet. Målet er at øge antallet af turister, der rejser til henholdsvis Danmark og Kina. Det forventes også, at turismeåret vil have effekt på landenes samarbejde om kultur og eksport.

Mange af turismeårets danske aktiviteter retter sig mod de kinesiske turister og skal øge kendskabet til Danmark som rejsemål, men der vil i årets løb også blive gennemført en række BtB projekter, der skal udbygge samarbejdet mellem det danske og kinesiske turismeerhverv. Der udvikles desuden en række produkter og serviceydelser, der skal gøre det nemmere at være kinesisk turist i Danmark, og endelig vil turismeåret være et afsæt til at diskutere og forhandle en række spørgsmål, der har betydning for turismesektoren i de to lande.

Den 24. februar 2017 var Danmark vært for åbningen af turismeåret ved et arrangement i Beijing med deltagelse af bl.a. erhvervsminister Brian Mikkelsen og formand for China National Tourism Administration, Mr. Li Jinzao.

I turismeåret gennemføres en række arrangementer sammen med turismeårets partnere. De største af disse er

  • Denmark Days, der gennemføres i Kina. Denmark Days har et bredt erhvervsmæssigt og kulturelt fokus i forbindelse med højniveaubesøg.
  • China Day i København. Konferencen er fokuseret mod aktører i turismeindustrien herhjemme og i Kina.
  • Odense Illuminated i december, hvor Odense fejrer, at H.C. Andersen for 150 år siden blev æresborger i byen. Det sker med en 6-ugers lysfejring og en international H. C. Andersen konference. 
  • Et arrangement på Kronborg, hvor Kina er vært for turismeårets afslutning, der markeres med en ceremoni og bl.a. optræden af Hamlet Scenen.

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik er protektor for Det dansk-kinesiske turismeår.

Danmark er det første EU-land, der gennemfører et turismeår med Kina.

Mål for samarbejdet i Det dansk-kinesiske turismeår

Konkret er det et mål for den danske deltagelse i turismeåret at øge antallet af kinesiske overnatninger i Danmark med 40 pct. fra 2016 til 2018. Desuden at øge antallet af dage, som de kinesiske turister opholder sig i Danmark fra 1,5 dag til 2 dage. Endelig skal der skabes øget presseomtale af Danmark i Kina.

Turismeårets aktiviteter retter sig mod kinesere, der bor i nærheden af byer med gode flyforbindelse til Danmark og med let adgang til at søge visum hertil. Målgruppen har erfaring med at rejse til udlandet og er enten unge, der rejser på egen hånd, eller er i alderen 40-60 år og rejser individuelt eller i grupper. Der vil være særligt fokus på kulturturister, børnefamilier og på aktører på markedet for erhvervsturisme og incentive travel.

Kina er verdens største rejsemarked, og i 2016 var der 219.000 kinesiske overnatninger i Danmark.

Læs mere om kinesisk turisme i Danmark

 

Del denne side

Invitation til China Day 2017 den 14. september i København

Som en del af det officielle program for turismeåret, og som led i Region Hovedstadens vækst- og udviklingsstrategiske indsats for at tiltrække kinesiske turister, inviterer Wonderful Copenhagen til konferencen China Day 2017, der finder sted i København den 14. september.
Konferencen stiller skarpt på verdens største udrejsemarked og vil give deltagerne ny indsigt i markedets potentiale sog inspiration til målrettede initiativer i forhold til de kinesiske rejsende. Konferencen åbnes af erhvervsminister Brian Mikkelsen og vil  vil bl.a. dykke ned i de kinesiske rejsesegmenter og det potentiale, som de repræsenterer. Samtidig vil konferencen præsentere konkrete best practice-eksempler for at give inspiration til, hvordan deltagerne får mest muligt ud af det enorme kinesiske potentiale.

Læs mere og tilmeld

Kontakt
Direktør Flemming Bruhn
fb @ visitdenmark.com
Tel +32889911 
-------------------
Senior Projektleder Bente Nørskov
bnj @ visitdenmark.com
Tel +45 32 88 99 23
-------------------
Pressekontakt:
Chefkonsulent Mette Dahl-Jensen
mdj @ visitdenmark.com
tel. +45 25593184
Styregruppe for projektet

Fra dansk side organiseres Turismeårets aktiviteter af en styregruppe med syv parter. Disse er

Download filer

RGB - png.fil - logo uden slogan

RGB - png.fil - logo med engelsk slogan

RGB - png.fil - logo med kinesisk slogan

RGB - jpg.fil - grafik til e-mail signatur

Klik på links ovenfor, herefter højreklik på billedet, "save image as" og gem på egen computer. Skriv til webmaster @ visitdenmark.com for yderligere varianter.