Dragter og scenografi fra DR’s julekalendere

Er du vild med smukke kjoler, farverige kostumer og med jul i det hele taget, så besøg Frederiksborg Slot i december. Dragter og scenografi fra DR’s mest populære julekalendere kan ses på Det Nationalhistoriske Museum

Hvem husker ikke Valentin og Prinsesse Miamajas forelskelse i Jul på Slottet? Luntes lange hue og den store skål risengrød fra Nissebanden? Eller hvad med dronningens flotte kjole fra Den Anden Verden?

I årtier har julemåneden stået på grin, gys og hygge i DR’s julekalendere. Vi har set nisser og julemænd, prinser og prinsesser. Vi har fulgt Bamse og Kylling på julerejse, og vi er blevet holdt hen i spænding helt frem til juleaften, når almindelige og ualmindelige børn trodsede farer og magi.

Nu kan du genopleve det alt sammen på Frederiksborg Slot i december. Her udstilles kostumer og scenografi fra fem af DR’s mest populære julekalendere – fra den klassiske Jul på Slottet til sidste års succes, Den Anden Verden.

Mette Skougaard, direktør for Det Nationalhistoriske Museum, glæder sig til udstillingen: ”Vi er glade for at kunne samarbejde med DR om årets juleudstilling. DR’s populære julekalendere har ofte elementer fra eventyr, folketro og historiske perioder, og vi glæder os til at fremvise de flotte kostumer og rekvisitter i de eventyrlige rammer på Frederiksborg Slot.”

Prinsesse Miamajas kjole, Bamses slæde, Iselins og Askepots dragter samt meget andet udstilles i den pragtfulde sal Rosen. Udstillingen er åben fra 1. december til 7. januar 2018.

FAKTA
Hvad: Dragter og scenografi fra 5 af DR’s mest populære julekalendere
Hvor: Det Nationalhistoriske Museum Frederiksborg Slot
Hvornår: 1. december – 7. januar 2018
Pris: Entré til Frederiksborg Slot 

Kan du heller ikke få jul nok?

Læs mere om jul og julemarkeder i Nordsjælland her… 

Åbningstider

01/12/2017 - 07/01/2018 Mandag - Søndag 11:00 - 15:00

Pris

Entré børn 6 - 15 år

0 DKK- 20.00 DKK

Entré voksne

0 DKK- 75.00 DKK

Entré studerende

0 DKK- 60.00 DKK

Familiebillet (2 voksne + 3 børn)

0 DKK- 150.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Frederiksborg Slot
3400 Hillerød

Telefon

+45 4826 0439

Fakta

  • Type

    • For børn
    • Jul
    • Historie
  • Udvalgte events

    • National event

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.301253999
Latitude : 55.934917