Lystfiskeri i Danmark - åfiskeri
Lystfiskeri i Danmark - åfiskeri

Udbredte fiskeformer i Danmark

Uanset om man er til spin, flue eller medefiskeri - uanset om man foretrækker blanke laks, store torsk, glubske gedder eller noget helt fjerde, så er det nok af muligheder for lystfiskere i Danmark. Vand er der rigeligt af, så ligegyldigt hvor man befinder sig i landet, er der aldrig langt til et godt fiskevand. Læs her om de mest udbredte og populære fiskeformer i Danmark.

Udbredte fiskeformer i Danmark

Kystfiskeriet er Danmarks mest populære fiskeform. Og det er ikke så mærkeligt med de over 7.300 kilometer kyststrækning, som Danmark har at byde på. Havørreden et det foretrukne bytte, men er ikke en let fisk at fange. Men det gør bare belønningen det større, når den endelig landes. På kysterne går lystfiskere både med flue og spin, og efterår og forår er de bedste tidspunkter. I den rette beklædning kan vintermånederne også bruges, specielt på Bornholm, hvor der hver vinter fanges mange flotte fisk. I det hele taget er øerne såsom Samsø, Ærø, Langeland m.fl. populære mål for lystfiskerudflugter. Om foråret ankommer hornfisken i enorme mængder langs alle kysterne, og her er rigelig fisk til alle. Især rev og pynter med stærk strøm plejer at være gode pladser.

Put & Take fiskeriet i Danmark er meget populært, og der findes et væld af Put & Take søer i hele landet. I disse søer bliver der dagligt, eller ugentligt, udsat ørreder til glæde for de betalende gæster. Man køber et fiskekort på stedet, der giver ret til at fiske i et begrænset tidsrum (fra en time til en hel dag). Reglerne for hvor mange fisk, der må hjemtages, svinger fra sted til sted. Der fiskes primært efter regnbueørreder, men i mange af søerne kan man også fange kildeørred, bækørred og guldørred. En af de mest effektive metoder i Put & Take søerne er nok at fiske langsomt med et såkaldt "bombarda flåd" og en klump ørreddej, også kendt som "Powerbait", der er rullet rundt om en lillebitte trekrog. Der kan også fiskes med spinnere, blink, woblere eller flue. Enkelte steder tillader man kun fluefiskeri.

Se Put & Take søer i Danmark 

Del denne side