Spis godt i Danmark - gastronomiske fristelser

I Danmark kan du spise mad, der er kreeret af nogle af verdens bedste kokke. Og går turen til København eller Aarhus, kan du vælge mellem hele 18 restauranter med de eftertragtede Michelin-stjerner. Det er også i Danmark, du kan opleve det berømmede "nye nordiske køkken", men også her du kan få solid og god kromad. Specielt i de større byer kan du stifte bekendtskab med etnisk mad fra alle dele af verden. I Danmark er der med andre ord noget for enhver smag, så velbekommen!

Book en madoplevelse

Book en madoplevelse på OplevDanmark.dk. Her er tre aktuelle tilbud, der er lige til at booke.  

Smagen af Danmark

På trods af Danmarks beskedne størrelse, er der store forskelle på, hvad de forskellige egne byder på af lokale råvarer. Så også ud fra et gastronomisk synspunkt er der meget at komme efter på en tur rundt i Danmark. Og heldigvis har mange spisesteder rundt omkring i landet lokale egnsspecialiteter på menukortet, så du rigtigt kan fornemme smagen af Danmark.   

Fynsk æggekage

Smag på Danmark

Er du på udkik efter traditionel dansk mad, så læs denne artikel og find vej til typiske egnspsecialiteter og restauranter med lokale fristelser på menukortet.

Nordic Cookery

Nordic Cookery

Følg i sporene på tv-programmet "Nordic Cookery", der i otte programmer har sat fokus på Danmark, danskerne og ikke mindst de friske, danske råvarer. 

Blandt verdens bedste...

Ikke nok med at Danmark huser verdens tredjebedste restaurant, nemlig Restaurant Noma i København, så har landet ikke mindre end 18 restauranter med de eftertraktede Michelin-stjerner, heraf 15 i København og tre i Aarhus. 

Skaarupøre Vingård

Vingårde og whiskydestillerier i Danmark

Normalt er det lande under meget sydligere himmelstrøg, man forbinder med vinproduktion, men faktisk bliver der dyrket vin mange steder i Danmark, så hvorfor ikke tage på en vinrejse rundt i landet?

Mad- og drikke-oplevelser for enhver smag

Danmark er andet end anerkendt gastronomi. Det er også hyggelige madfestivaler, en skov af mikrobryggerier, økologi, staldørssalg og meget, meget mere.    

Restaurant Rebel

Årets BibGourmand-steder - god mad, rimelige priser

Den verdensberømte franske spiseguide Michelin tildeler en særlig anerkendelse, "Bib Gourmand", til restauranter, der serverer god mad til priser, der er til at betale. 

Det nye nordiske køkken

Det såkaldt nye nordiske køkken er ikke bare en modedille, men en trend, der har bidt sig fast, og som har betydet at mange glemte spiser og ingredienser atter er kommet frem i lyset.  Læs her om køkkenet, der har givet begrebet "dansk mad" helt nye dimensioner.

Restaurant Noma

Noma - en restaurant i verdensklasse!

Restaurant Noma har fire gange toppet listen over verdens bedste restauranter. I 2015 måtte restauranten godt nok nøjes med en tredjeplads, men stadigvæk en meget imponerende præstation. 

Det nye nordiske køkken

Prøv køkkenet, der bygger på gamle nordiske traditioner og glemte ingredienser og som har tilført begrebet "dansk mad" helt nye dimensioner