Jul i Aarhus

I hele december måned hviler der igen en særlig magi over Jyllands hovedstad. Aarhus er simpelthen indbegrebet af dansk jul - lige fra det traditionelle til det nye og moderne. Træd ind i et væld af juleeventyr og oplevelser for både store og små, nyd julens musikalske højdepunkter og ikke mindst de mange muligheder for aktivitet både ude og inde. En halv million små lysende stjerner hænger igen over byens strøg og skaber en næsten magisk stemning - og byens butikker byder igen indenfor til juleshopping og dejlige og stemningsfyldte juleoplevelser.

Den Gamle By

Jul i Den Gamle By er en stemningsfyldt rejse tilbage til den uspolerede jul, som vi husker den. Hvad fik drenge og piger i julegaver? Hvorfor fejrer vi jul? Hvordan bor nisserne? Få alt dette at vide, og oplev de mange juleudstillinger, butikker, markedsboder og arrangementer, hvor der venter store oplevelser for hele familien. Den Gamle By har sin egen rolige puls i juletiden, ikke mindst når mørket sænker sig over byen, og gaslygterne bliver tændt.

Your rainbow panorama på toppen af ARoS

Und dig selv et kig ud over den pyntede juleby fra Your rainbow panorama på toppen af ARoS. Herfra kan du gennem regnbuens fantastiske farver se og opleve byens julepyntede og stemningsfyldte gader på en helt ny og farvestrålende måde.

Julen i Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus byder på store og små arrangementer med tilbud inden for alle genrer. Koncerter, teaterforestillinger, shows, ballet, klassik og rytmisk musik, musicals, opera og ballet, stand up og meget mere. Også familiens yngste kan glæde sig til at besøge Musikhuset Aarhus i december og opleve både Cirkeline og Disneyfavoritten Frost på det store lærred. Filmen vises med dansk tale, mens Aarhus Symfoniorkester og et stort kor opfører musikken live på scenen.

 

Juleindkøb i boder og butikker

Und også dig selv en tur ned af strøget og nyd de julepyntede gader, stræder og udstillingsvinduer overalt i byen. Ikke langt fra centrum kan du også besøge en af Skandinaviens største bazarer, som giver en helt anderledes shoppingoplevelse. Her er tyrkiske og arabiske bagere, slagtere, orientalske butikker, caféer og restauranter, smykke- og gavebutikker og meget mere.

Den årlige juleparade i Aarhus

Fredag den 11. november kommer julemanden til Aarhus. Samme dag holder butikkerne længe åbent, så du kan komme på juleshopping. Der vil være festlig juleparade, dejlig julemusik, aktiviteter for store og små, juleboder, julehygge i gader og stræder, og den velkendte funklende stjernehimmel på Strøget vil blive tændt.

Black Friday

Den 25. november holder butikkerne midnatsåbent, så du har god tid til at påbegynde dine juleindkøb. Kom også og se det flotte juletræ blive tændt på Rådhuspladsen.

Gør et kup på et af de mange julemarkeder i byen

Tag familien under armen, og kom i julestemning på de hyggelige julemarkeder i Aarhus, hvor du kan gå på jagt efter sjove kravlenisser, unikke julegaver eller nyt pynt til juletræet. På mange af markederne er det også muligt at købe julegodter og andre spiselige lækkerier. 

Julekoncerter i Aarhus' kirker

Lad julefreden sænke sig i kirkens fredfyldte rum og nyd den fantastiske akustik, når kirkerne i Aarhus slår dørene op for en lang række julekoncerter, der både byder på soul, jazz, brass bands og rytmiske og klassiske korkoncerter.

Jul i Friheden

Tag i pariserhjulet og nyd synet af det hyggelige juleland, når Tivoli Friheden forvandles til et magisk vinterlandskab med hyggelige boder og et imponerende 80 meter højt juletræ. I kan også møde julemanden og købe lækre julegodter i de mange lækre madboder, der leveres af Kødbyens mad og marked med deres velkendte streetfood-lækkerier.

 
Jul og julehygge for store og små i Aarhus

Åbningstider
01/11/2016 - 31/12/2016 Mandag - Søndag

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

8000 Aarhus C

Fakta

  • Type

    • Jul

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

  • Se geokoordinater

    Longitude : 10.202725999
    Latitude : 56.1460465

Del denne side