Jul i Danmarks ældste by Ribe

Julen i Ribe er bygget op om "Peters Jul", den elskede børnebog på vers om borgerskabets jul i 1860'erne.

Forfatteren til ”Peters Jul”, Johan Krohn, havde familie i Ribe og fejrede formodentlig jul i domkirkebyen sammen med sin bror Pietro, som illustrerede tegningerne til den første udgave af bogen. Det kan være, at brødrene har hentet inspiration fra juleferierne i Ribe, da den smukke fortælling om julen i et borgerhjem blev skabt.

Jul som i gamle dage
Julepynten, som betog den lille Peter, genskabes i Ribe og hænges på et fire meter højt juletræ, som i hele december måned kan ses på Museet Ribes Vikinger. Også i den gamle købmandsgård, Quedens Gaard, og på Ribe Kunstmuseum skabes der rammer for en god decemberoplevelse. I årets sidste måned spreder julehyggen sig i den gamle bydel, og i Høkerkælderen i Porsborg på Torvet sørger handlende og mange frivillige ripensere for, at ingen forlader Ribe uden at være kommet i julestemning. Der klippes og flettes, bages, brygges og brases, så alle kan få en bid af julen, som den var i gamle dage. Og i Ribe Domkirke kan man få en oplevelse i særklasse ved at overvære en julekoncert med kendte værker og solister. Juleløjerne starter, når børnene i Ribe samles på Torvet for at vække julemanden og tænde julelysene.
Byen sætter alle sejl til og bruger de gamle huse som ramme om alskens juleaktiviteter - og som i de gode gamle dage er der noget for alle sanser.

www.petersjuliribe.dk
Se det spændende program og andre detaljer her.

Åbningstider

01/12/2017 - 23/12/2017 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitRibe sps@visitribe.dk
 

Kontakt

Adresse

Torvet 3
6760 Ribe

Fakta

  • Type

    • Julemarked
    • Jul
    • For børn
  • Udvalgte events

    • National event

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.7625889999
Latitude : 55.328207