Jul på Frederiksborg Slot

Når julen nærmer sig, dukker Frederiksborg Slots helt egen slotsnisse, Julian, op og holder nisseskole for børnefamilier. Låger og skuffer i de smukke kabinetter åbnes ekstraordinært og de fineste silkebroderede duge fra 1600-tallet udstilles på Det Nationalhistoriske Museum

Slotsnissen Julian har åbnet sin egen nisseskole for hele familien, han vil nemlig gerne have selskab af flere nisser på slottet. Sammen med en uddannet slotsnisse kan man blive klogere på julen, mens man bevæger sig rundt i museets smukke stuer. En rigtig nisse kan også lave fin julepynt, så efter omvisningen i museet fortsætter nissehyggen i Børnenes Danmarkshistorie, hvor de nyuddannede slotsnisser kan lave julepynt. Juleomvisningerne starter kl. 13.30 på adventssøndage og er inkluderet i entreprisen til museet.

Prøv julesporlegen og find Julian
Alle dage i december kan børn også prøve kræfter med julesporlegen. Børnene skal holde tungen lige i munden og bruge øjnene, når de løser opgaverne. Slotsnissen Julian er lidt af en drillenisse, og hver dag i december gemmer han sig et nyt sted på slottet. Der vanker en lille julepræmie i museumsbutikken til de gæster, der finder ham.

Gensyn med DR's julekalendere: Bamse, Nissebanden og alle de andre
Nu kan du genopleve nogle af DR’s mest populære julekalendere på Frederiksborg: Jul på Slottet, Nissebanden, Bamses Julerejse, Pagten og Den Anden Verden. Kostumer og rekvisitter fra de kendte julekalendere, som har samlet børn og voksne foran skærmen 1. – 24. december, er nemlig udstillet i salen Rosen i hele december måned. Kom sne, kom jul, kom gaver!

Hemmelige skuffer og skjulte skatte
I december slås lågerne på museets kabinetter fra 16- og 1700-årene op, og en hemmelig verden af små spejlkabinetter kommer til syne. I chatollernes skuffer opbevarede man breve, smykker og andre skatte, og ved deres skriveklapper førte man korrespondance med forretningsforbindelser, familie og venner. I andre skabe opbevarede man kostbare krydderier fra fjerne egne af verden - i anledning af julen er skufferne atter fyldt, og de dyre, eksotiske dufte spreder sig.

Fine adelsduge fortæller historie
Traditionen tro udstilles i julemåneden silkebroderede lærredsduge fra midten af 1600-årene. Dugene er udført af danske adelskvinder med en rigdom af detaljer. Broderede våbenskjolde vidner om adelens stærke slægtsbevidsthed, bibelske motiver om en dagligdag gennemsyret af religion og gengivelser af planter og blomster om interessen for havebrug og naturens forunderlige verden.

FAKTA
Åbningstid: alle dage i december fra kl. 11-15
Juleomvisninger: alle adventssøndage kl. 13.30

Læs mere på dnm.dk

Kan du heller ikke få jul nok?

Læs mere om jul og julemarkeder i Nordsjælland her… 

Åbningstider

01/12/2017 - 31/12/2017 Mandag - Søndag 11:00 - 15:00

Pris

Entré børn 6 - 15 år

0 DKK- 20.00 DKK

Entré voksne

0 DKK- 75.00 DKK

Entré studerende

0 DKK- 60.00 DKK

Familiebillet (2 voksne + 3 børn)

0 DKK- 150.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Frederiksborg Slot
3400 Hillerød

Telefon

+45 4826 0439

Fakta

 • Type

  • Historie
  • Kunst
  • For børn
  • Rundvisning
  • Jul
 • Udvalgte events

  • National event

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.301253999
Latitude : 55.934917