Oplevelser ved havet

Trods Danmarks beskedne geografiske størrelse er landet begunstiget af en helt ekstraordinær lang kystlinje, nemlig hele 7.300 km. Dertil skal lægges et utal af søer og næsten 70.000 km åer og vandløb, så der er selvsagt aldrig langt til en oplevelse med vand som ingrediens på den ene eller den anden måde.

Stort set hver en kilometer af Danmarks lange kystlinje er tilgængelig for offentligheden og bliver brugt som herlige rekreative områder og som udgangspunkt for aktivoplevelser af mange forskellige slags. Her bades, traves, sejles, ros, surfes, fiskes, cykles og meget andet. Her er uanede muligheder og plads nok til alle.       

Book en oplevelse ved havet

Book en oplevelse ved havet på OplevDanmark.dk. Her er tre aktuelle tilbud, der er lige til at booke.  

Oplevelser ved havet

Grenen

Med vand til alle sider

I Danmark har du over 7.000 km kyst at boltre dig på, og ser du bort fra grænsen til Tyskland, er landet omgivet af vand på alle sider. Derfor er havet og de aktiviteter, du kan lave i og ved havet da også en naturlig del af en ferie i Danmark.  

Maritime oplevelser

Video: Det gode liv ved havet

Træskibssejlads

Maritime events

Sommerhalvåret i Danmark byder på mange events med havet som tema på den ene eller den anden måde: Sejladser, havnefester, maritime dage, havnekulturfestivaler, sildemarkeder, fisketure og meget andet.  

Oplev duften af hav og tjære

Christiansø

Stemningsfulde havne i Danmark

De danske lystbådehavne er ikke bare til glæde for sejlere. De skaber også en hyggelig ramme for landkrabber. Her spises is, drikkes bolværksbajere og fortæres friskfangede fisk, mens børnene får timer til at gå med at fange krabber.  

Nyd livet ved havet

Løkken

15 dejlige danske badebyer

Oplev en af Danmarks mange, dejlige badebyer, der alle har deres unikke historie, særlige karakteristika og helt egen charme. En ting er dog fælles for den alle, nemlig den herlige stemning af ferie og afslapning. 

Aktiv-ferie ved havet

Vandsport i Danmark

Det er populært at sejle i Danmark, der har perfekte betingelser for næsten enhver form for sejlads

Lystfiskeri i Danmark

Lystfiskeri i Danmark

Danmark er et sandt paradis for lystfiskere

Video: Langs kysterne i Østdanmark