Marked Holland

Holland er med sine 1,1 mio overnatninger det 4. største marked for danske turisme og oplever de seneste år stor vækst. I 2015 var den samlede vækst 12%. Strategien fokuserer på de hollandske børnefamilier med præference for naturoplevelse som efterspørger en børnevenlig ferie, hvor attraktioner også er vigtig del af ferieoplevelsen. Hos de modne voksne par (50+) er det også naturen, der er hovedmotiv krydret med gode cykel-, vandre- og kulturoplevelser. For de potentielle storbyferiegæster er det Danmarks styrkeposition indenfor mode, design, gastronomi, film og ”way of life”, der kan tiltrække flere gæster.

Det hollandske marked er et marked med meget høj rejseintensitet og et kæmpe potentiale for marked Danmark i skuldersæsonen. Her er Danmark nemlig interessant for de naturhungrende hollændere som søger fred og ro, natur, aktiviteter og vand.

Mere info i den Hollandske markedsprofil

Rent pris- og kapacitetsmæssigt har Holland et antal interessante ferieperioder, som falder udenfor den danske højsæson, blandt andet majferien, som i 2017 igen er spredt ud over flere uger (17+18). Ligeledes har hollænderne en skole-sommerferie, som strækker sig helt hen til 1 september.
Også for de voksne par tilbyder Danmark et unikt produkt; Danmark byder nemlig på mere natur, mere plads, mere kyst, flere soltimer end Holland og derfor er ”mere ferie” den røde tråd med fokus på temaerne cykel, natur, gode overnatningsmuligheder og camping- og margrietruter.

Gennem en stærk presseindsats integreret i vores indsatser øger vi kendskabet til Danmark og til de temaer vi arbejder med. Temaerne går på tværs af alle indsatserne overfor rejsebranche, presse og konsumenter.

Potentialeanalyser viser, at 3% - svarende til 500.000 hollændere - nævner Danmark, som potentiel feriedestination inden for de kommende 12 måneder. Pt besøger ca. 200.000 hollændere Danmark. Hvis dette potentiale indløses vil det svare til en tredobling af overnatningstallene.

Del denne side

Markedschef Mathilde Henriques-Nielsen

E-mail: mhn@visitde...
Dir.:+31 71 5233283
Mobil:+31 65 3388153

Vær med på marked Holland, 2017

Få et overblik over de aktiviteter du kan købe dig ind i på det hollandske marked i 2017. Se pdf her.

Nøgletal

Overnatninger 2016: 1,2 mio.

Turismeomsætning: 1,1 mia. kr.

Kilde: VisitDenmark

Døgnforbrug

Døgnforbruget inkluderer overnatninger, mad m.m., og afhænger derfor af overnatnings-form og opholdslængde. 

Kyst- og naturturist: 450 kr.

Erhvervsturist: 1.850 kr.

Kilde: VisitDenmarks Turistundersøgelse. 
Stikprøve med hollandske storbyturister er for lille til at vise selvstændigt resultat.

Flyruter - direkte

Ugentlige afgange til København
Amsterdam: 62
Eindhoven: 10
Groningen: 13

Ugentlige afgange til Billund
Amsterdam: 35

Ugentlige afgange til Aalborg
Amsterdam: 28