Marked Tyskland

Tyskland er Danmarks største marked og står for næsten 60 pct af alle udenlandske overnatninger i Danmark og næsten 80 pct af alle udenlandske gæster ved kysterne. Den tyske privatøkonomi er blandt Europas bedste, og tyskerne har nem adgang til Danmark – både via bil, færger fra Puttgarden, Rostock og Sassnitz, med tog direkte til Jylland og København samt med fly, hvor der dagligt er mere end 50 flyvninger til danske lufthavne.

Tyskerne rejser især til Danmark for at holde ferie ved kysten. De motiveres af et trygt og sikkert overnatningssted, hvor der er plads og tid til familien. De tyske gæster vandrer og cykler i stor stil. Blandt øvrige stærke rejsemotiver er aktiviteter ved eller på vandet (lystfiskeri, kajak, kano, dykning og sejlads). Udover naturen er muligheden for forkælelse med wellness, gode madoplevelser og shopping også højt på deres liste. København vækster betydeligt i Tyskland og tyskerne færdes med stor glæde i de danske byer og købstæder.

Udfordringerne fra tysk turisme til Danmark er identisk med udfordringerne for dansk kystturisme. Kvaliteten af produktet er mange steder i Danmark stagneret og pris/kvalitet-forholdet har gjort Danmark mindre konkurrencedygtigt de seneste to årtier. På trods af vækst i 2014, 2015 og 2016 har Danmark mistet næsten hver tredje tyske overnatning ved kysterne siden 1995. Forklaringen er dels at tyskerne så at sige er blevet hjemme ved egne kyster langs Østersøen og Nordsøen. Dels at opholdslængden er faldet.

Det er de tyske kyster, der er den største konkurrent til kystferie i Danmark. Derfor er der et stort potentiale i at udnytte og kommunikere "Die Dänische Nordsee" for så vidt angår Vestkysten og "Die Dänische Ostsee" for alle destinationer ved Kattegat, Østersøen m.v. Endelig er der i forbindelse med Femern bælt forbindelsen et potentiale at realisere særligt for Sjælland, Lolland-Falster og København. En revision af den tyske feriekalender, hvor sommerferien i Tyskland frem til 2018 vil udvides til hele 90 dage i alt på tværs af alle Bundesländer, øger Danmarks konkurrenceevne samt mulighederne for at kommunikere taktisk.

Større synlighed og flere tyske overnatninger nås gennem overordnede kampagnespor, der kondenserer Danmarks styrker og er forudsætningen for at trænge igennem i markedet. Dels de store kampagner Die dänische Nordsee hhv. Ostsee. Dels indsatsen på København, Aalborg, Odense og Aarhus, hvor sidstnævnte særligt if.m. ”Aarhus2017” er øget. Dels en special interest strategi, der realiserer potentialet i segmenter inden for bl.a. camping, lystfiskeri og cykling. Alle kanaler (online, print, TV, PR, messer, taktiske tiltag, egne kanaler m.v.) er integrerede med hinanden.

Læs mere i selve markedsprofilen her til højre.

Del denne side

Vær med på marked Tyskland, 2017

Få et overblik over de aktiviteter du kan købe dig ind i på det tyske marked i 2017. Se pdf her.

Nøgletal

Overnatninger: 13,8 mio. 
Kilde: Danmarks Statistik.

Turismeomsætning:10,4 mia. kr.
Kilde: VisitDenmark

Døgnforbrug

De tyske turisters døgnforbrug afhænger af, hvor i landet de holder ferie og hvor længe ferien varer. Turisterne i København bruger oftest flest penge i døgnet, men holder ferie i kortere tid. Turister i Kystdanmark, der fx overnatter i feriehus er afsted i længere tid, men bruger oftest færre penge i døgnet. 

Ferietype Døgnforbrug
Storbyturister (København) 1.540 kr.
Kyst- og naturturister 410 kr. 
Erhvervsturister 2.020 kr. 

Rejseanalyse 2015

De første resultater af den tyske Rejseanalyse 2015 findes her

Flyruter - ugentlige afgange

 

Til København

Berlin - København: 64 afgange

Düsseldorf - København: 49 afgange 

Hamborg - København: 31 afgange

Hannover - København: 23 afgange

Stuttgart - København: 23 afgange

München - København: 58 afgange

Frankfurt - København: 56 afgange

Bremen - København: 10 afgange

Köln - København: 7 afgange

 

Til Billund

Düsseldorf - Billund: 9 afgange

Frankfurt - Billund: 28 afgange

München - Billund: 6 afgange

Berlin - Billund: 7 afgange

Færgeruter - ugentlige afgange

Puttgarden - Rødby

Rostock - Gedser

Sassnitz - Rønne

De vigtigste nøgletal for det tyske marked lige nu.

Ferieperioder i Tyskland

Hvordan fungerer det tyske feriesystem? Læs mere om tyskernes feriesystem og hvordan det ser ud i fremtiden i vores notat om det tyske feriesystem.

Hvornår holder tyskerne fri? Få en oversigt over de tyske delstaters ferieperioder på denne tyske hjemmeside.

Bemærk, at det er muligt at se ferieplaner for de enkelte måneder i 2016 og i de efterfølgende år.  
 

Aktuelt om situationen på A7

Se aktuelle informationer om byggearbejde på motorvejen A7 her.