Cykelferie i Danmark

Med mere end 11.000 km skiltede cykelruter, ingen uovervindelige bjerge og aldrig langt til næste oplevelse eller overnatningssted er Danmark det perfekte cykelland. Og samtdig er det et sikkert land at cykle i, også i storbyerne, hvor cykelstier er meget udbredte, og hvor man har respekt for cyklende. Derfor elsker danskerne også deres cykler!  

Som cykelferieland har Danmark noget for enhver smag: Langtursruter for dem, der går seriøst til værks, et hav af kortere "oplevelsesruter", velegnet til familier og andre, hvor en cykeltur er en hyggelig aktivitet blandt flere på ferien - og mange udfordrende og naturskønne ruter for mountainbikefolket. 

Book en cykeloplevelse

Book din næste cykeloplevelse på OplevDanmark.dk. Her er tre aktuelle tilbud, der er lige til at booke.  

Se alle cykeltilbud

Inspiration til cykelferien

Der er mange muligheder for en cykelferie i Danmark uanset, hvilken del af landet du opholder dig i.  Du vil overalt støde på skiltede cykelruter, som er værd at følge, hvis du vil væk fra de mest trafikerede veje, men du kan selvfølgelig også følge dine helt egne veje. 

Hent vores nye BIKE & CAMP DK app

Hent vores gratis BIKE & STAY DK cykel-app

Hent den gratis app, der viser vej til oplevelser og overnatningssteder langs de 26 danske Panorama cykelruter

Planlæg cykelturen

Det er en god idé med lidt planlægning, hvis du vil sikre en vellykket cykelferie. Ikke mindst hvis der er børn med på turen, kan det fx være rart at have styr på,  hvor I skal overnatte. Og gode kort er absolut heller ikke af vejen. Se vores råd til en vellykket cykelferie.    

Cykelruter for enhver smag

Vil du gå seriøst til værks, så prøv fx en af Danmarks nationale cykelruter. Skal sjælen - og resten af familien - også med, så nyd en af de mange kortruter, fx en af de 26 Panorama-rundture. Og er det fart og spænding, du går efter, så vælg en af de mange, udfordrende mountainbikeruter. 

Panorama cykelruter - endagsture i øst og vest

Langs den danske del af Berlin-København cykelruten og Nordsøruten er der udviklet en række særlige endags-cykelruter, "Panoramaruter", hvor alle kan være med.   

Med børn på cykelferie

Er ruten tilpasset børnenes ambitionsniveau, er en cykelferie en meget familievenlig ferieform - ikke mindst, hvis I vælger et område, hvor I kan cykle ad ruter uden biltrafik. 

Med barn på sykkelferie

Med barn på sykkelferie

Det er ikke langt mellom opplevelsene i Danmark, og overalt i landet finner du skiltede og sikre sykkelveier og -stier, så det er ingen grunn til å droppe tanken om en sykkelferie - heller ikke om det er barn med i selskapet. 

På cykel i storbyen

København er i flere omgange blvet kåret som en af verdens bedste cykelbyer, så der er ingen grund til at lade cyklen stå, hvis turen går til hovedstaden. 

På cykel i København

På cykel i København

Oplev København som mange af byens indbyggere selv gør dagligt - nemlig fra en cykelsadel. Kom nemt og hurtigt rundt i byen eller tag på tur i omegnen. Og husk, at det er gratis at tage cyklen med S-toget!  

Video: Prøv Københavns innovative bycykler