Ferie i Nordjylland

En ferie i Nordjylland er præget af havet - mod vest Nordsøen, mod øst Kattegat og igennem regionen skærer Limfjorden sig. Derfor kan du opleve et helt specielt lys i denne del af landet, der også kalder sig Lysets land. 

Landskabet er flot og barsk med hvide strande, vældige klitter og klinter, lyngbakker og skove. Takket være den fremherskende vestenvind har træerne en tendens til alle at vende samme vej, mod øst. Limfjordslandet er mindre dramatisk, bakket og frodigt med små sunde, vige og bredninger.

 

Nordjylland - med hav til alle sider

En ferie i Nordjylland byder på mange oplevelser med havet i centrum, for her er hav på alle sider. Langs vestkysten brede åbne strande med fint hvidt sand og vind og bølger. Mod øst mere beskyttede strande, velegnede for børnefamilier og mod syd, Limfjorden med øer, holme og mange smukke udsigter.  

Kort over Nordjylland

Kunst, kultur og historie i Nordjylland

På en ferie i Nordjylland kan du både stifte bekendtskab med de berømte skagensmalere, traditionel saltsydning, vikingernes efterladenskaber i form af flotte ringborge og den helt unikke gravplads ved Lindholm Høje.  

Video: Indenfor 1 Time - Nordjylland

Naturoplevelser i Nordjylland

Naturen kommer du ikke uden om på en ferie i Nordjylland. Grenen, Raabjerg Mile, Rubjerg Knude og Store Vildmose - naturoplevelser er der nok af. 

Naturoplevelser i Nordjylland

Oplevelser i den nordjyske natur

Naturen er stor og allestedsnærværende i Nordjylland, så her er der ikke langt mellem oplevelserne. Besøg Nationalpark Thy, Grenen, Rubjerg Knude eller den særprægede Store Vildmose med det rige dyreliv.  

Nyttige links