Ferie i Nordsjælland

Hold ferie i det grønne og frodige Nordsjælland, der veksler mellem kuperede åbne landskaber med vældige skove og store søer. Langs nordkysten finder du nogle af Sjællands smukkeste kyststrækninger og bedste badestrande, og langs Øresund er der flotte udsigter over sundet til Sverige.

På en ferie i Nordsjælland kan du også besøge nogle af Europas flotteste slotte, nemlig Kronborg og Frederiksborg Slot, og har du intersse for moderne kunst, er et besøg på kunstmuseet Louisiana et absolut must. Regionens seneste trækplaster er M/S Museet for Søfart, der i Bjarke Ingels enestående arkitektur beretter om Danmark som søfartsnation.   

Oplev Nordsjælland

På en tur til Nordsjælland skal du selvfølgelig besøge nordkystens mondæne badebyer og børnevenlige strande, men også de imponerende slotte. Og er du til moderne kunst, kommer du ikke udenom et besøg på Louisiana.  

Kort over Nordsjælland

Byer, slotte og andre oplevelser

North Zealand has long been the playground of Danish Kings and Queens, and the region is dotted with castles, royal parks and fascinating history. It also offers you some of Denmark's most popular museums and art galleries.

Video: Indenfor 1 Time - Nordsjælland

Oplev de danske kongers foretrukne tumleplads, Nordsjælland, med en perlerække af fantastiske slotte.  

Fakta om Nordsjælland

Hovedby: Helsingør
Nærmeste lufthavn: København
Int. færgehavne: Helsingør (SE) 
Afstande fra København til: 
Helsingør (47km)
Hundested (66km)
Hillerød (38km) 

På tur i den nordsjællandske natur

Oplev et naturmæssigt eldorado med kæmpe skovområder, fredelige søer og nordkystens legendariske strande og herlige sommerbyer. 

Strandene i Nordsjælland er legendariske og i absolut overkommelig afstand fra København. Men området lokker også med et af Danmarks største skovområder, nemlig Gribskov, med mange dejlige vandreture.

Relevante links

Del denne side