Ferie i Nordsjælland

Hold ferie i det grønne og frodige Nordsjælland, der veksler mellem kuperede åbne landskaber med vældige skove og store søer. Langs nordkysten finder du nogle af Sjællands smukkeste kyststrækninger og bedste badestrande, og langs Øresund er der flotte udsigter over sundet til Sverige.

På en ferie i Nordsjælland kan du også besøge nogle af Europas flotteste slotte, nemlig Kronborg og Frederiksborg Slot, og har du intersse for moderne kunst, er et besøg på kunstmuseet Louisiana et absolut must. Regionens seneste trækplaster er M/S Museet for Søfart, der i Bjarke Ingels enestående arkitektur beretter om Danmark som søfartsnation.   

Oplev Nordsjælland

På en tur til Nordsjælland skal du selvfølgelig besøge nordkystens mondæne badebyer og børnevenlige strande, men også de imponerende slotte. Og er du til moderne kunst, kommer du ikke udenom et besøg på Louisiana.  

Kort over Nordsjælland

Byer, slotte og andre oplevelser

Helsingør er hovedbyen i Nordsjælland med færgeforbindelse til Sverige og sin helt egen stemning, men regionen byder også på andre attraktive byer. Og slottene, der er spredt ud over landskabet, kommer du ikke udenom.

Video: Indenfor 1 Time - Nordsjælland

Oplev de danske kongers foretrukne tumleplads, Nordsjælland, med en perlerække af fantastiske slotte.  

Fakta om Nordsjælland

Hovedby: Helsingør
Nærmeste lufthavn: København
Int. færgehavne: Helsingør (SE) 
Afstande fra København til: 
Helsingør (47km)
Hundested (66km)
Hillerød (38km) 

Strande og natur i Nordsjælland

I Nordsjælland finder du nogle af Sjællands bedste strande, Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, og et af Danmarks største skovområder, nemlig Gribskov. Og bag nordkysten kan du blandt andet opleve de flotte lyngklædte Tibirke Bakker.  

Strandene i Nordsjælland er legendariske og i absolut overkommelig afstand fra København. Men området lokker også med et af Danmarks største skovområder, nemlig Gribskov, med mange dejlige vandreture.

Relevante links

Del denne side