Ferie i Sydjylland

Holder du ferie i Sydjylland kan du mod øst opleve et landskab af grønne marker og dale, skove og fjorde, der munder ud i Lillebælt. Mod vest sætter Vadehavet med tidevand og den flade marsk sit karakteristiske præg på regionen. 

Sydjylland er grænseland til Tyskland, og det ses tydeligt i både traditioner og byggestil. Flensborg Fjord danner en naturlig grænse fra Als til Kruså.

Oplevelser i Sydjylland

Sydjyllands helt store trækplaster er Legoland, men området frister også med mange børnevenlige strande, flere unikke naturoplevelser og Danmarks ældste by, Ribe. 

Kort over Sydjylland

Kulturelle og historiske oplevelser i Sydjylland

På en ferie i Sydjylland kan du komme tæt på Danmarkshistorien - både den ældre og den nyere. Her kan du fx besøge Ribes Vikinger, Historiecenter Dybbøl Banke og Frølsev Lejren.

Naturoplevelser i Sydjylland

En ferie i Sydjylland byder på unikke og særprægede naturoplevelser. Besøg fx Tøndermarsken og oplev titusindvis af stære, der laver fantastiske formationer på himlen. 

Naturoplevelser i Sydjylland - Vadehavet

Nationalpark Vadehavet

En ferie i Sydjylland må inkludere et beøg i Nationalpark Vadehavet, der byder på noget af Danmarks mest særprægede natur. Her kan du også opleve fænomenet "Sort Sol", hvor titusindvis af stære danner kunstfærdige formationer på himlen. 

Video: Indenfor 1 Time - Sydjylland

Kulinariske oplevelser i Sydjylland

Smag den ægte vare! På en ferie i Sydjylland kan du både opleve honningkager fra Christiansfeld, de berømte sønderjyske pølser, overdådige kaffeborde og mange andre velsmagende egnsspecialiteter.

Ferie i Sydjylland - Dollerup

Sydjyllands kulinariske specialiteter

På ferie i Sydjylland skal du indstille ganen og maven på mange spændende oplevelser; blandt andet kaffebord, pølser og lækre honningkager. Læs her, hvad der eller venter. 

Hold ferie i Danmark og oplev ARoS Kunstmuseum i Aarhus

Byer og regioner

Hold ferie i Danmark og besøg Danmarks næststørste by, Aarhus, hvor du blandt andet kan opleve kunstmuseet ARoS

Fakta om Sydjylland

Største by: Esbjerg
Lufthavne i områder: Sønderborg, Billund, Esbjerg
Int. færgeruter:
Rømø/Havneby (DE)
Afstand fra København til i km:
Esbjerg (297), Kolding (232), Ribe (282), Sønderborg (325)