Ferie i Vestjylland

På en ferie i Vestjylland kommer du ikke udenom Vesterhavet, der præger hele den jyske vestkyst. Der er højt til himlen i denne del af Danmark, masser af saltvandssprøjt, udstrakte strande og en helt imponerende natur. Limfjordslandet mod nord er mildere, bakket og frodigt med små sunde, vige og bredninger. 

I læ bag vestkystens klitter er der vældige plantager, og på den midtjyske hede finder du store, åbne vidder med lyngbevoksninger. Ved Skallingen nord for Esbjerg begynder Vadehavet med det karakteristiske tidevand og den flade marsk.

Vestjyllands strande

Jyllands vestkyst byder på strand så langt øjer rækker, så går ferien til de kanter, må man ikke snyde sig selv for tur ud til havet. Vinden er tit frisk og bølgerne høje, så er du på udkik efter en børnevenlig strand, er der bedre muligheder i Limfjorden. 

Kort over Vestjylland

Kunst, kultur og historie i Vestjylland

Oplev Danmarks bedst bevarede middelalderborg, se på særprægede klitgårde og besøg fine kusntmuseer i blandt andet Holstebro, Herning og Esbjerg. Det og mere til kan du opleve på en ferie i Vestjylland. 

Video: Indenfor 1 Time - Vestjylland

Naturoplevelser

Find vej til Vestjyllands naturperler. Oplev Danmarks største klitområder, kronvildt i områdets store planlager og oddere i Skjern Å.

Ferie i Vestjylland - Limfjorden

Naturoplevelser i Vestjylland

Lægger du vejen forbi Skjern Å på din ferie i Vestjylland kan du være heldig at møde oddere, og i de store plantager ved Blåvand og Oksbøl finder du Danmarks største bestand af kronvildt. 

Aktiv ferie

Strandliv og badeture er oplagte og populære aktiviteter i Vestjylland, der også byder på fremragende fiskevande og suverænt surfvand for både nybegyndere og de mere hardcore.

Aktiv ferie

Strandliv og badeture er oplagte og populære aktiviteter i Vestjylland, der også byder på fremragende fiskevande og suverænt surfvand for både nybegyndere og de mere hardcore.

Fakta om Vestjylland

Største by: Esbjerg
Lufthavne: Karup, Billund
Int. færgehavne:
Frederikshavn 
Hirtshals
Afstand fra København til:
Esbjerg (296 km), Herning (310 km), Ringkøbing (359 km)