Ferie i Vestsjælland

Holder du ferie på Vestsjælland vil der være gørnt og blåt til alle sider. Her kan du møde mange forskellige landskabsformer; fra Odsherreds bakkede landskaber og Sejerø Bugts flotte strande i nord over den flade inddæmmede Lammefjord og Åmosen med den fede jord, de store Sorø-skove til Storebæltskystens strande og klinter. Og overalt er du tæt på havet og nogle af Danmarks bedste strande. 

Strandene i Vestsjælland

Vestsjælland er kendt for sin lange kystlinie. Ved Storebælt er der mange gode og børnevenlige strande med lavt vand, og i Sejerø Bugt og langs Kattegat finder du nogle af Sjællands bedste strande med fint hvidt sand og klitter. 

Kort over Vestsjælland

Kunst, kultur og historie i Vestsjælland

Odsherreds specielle lys har til alle tider tiltrukket kunstnere og kunsthåndværkere. Derfor er der mange gallerier og udstillingssteder i området. Vestsjælland emmer også af historie. Besøg fx den imponerende vikingeborg Trelleborg eller det berømte spøgelse på Dragsholm Slot.  

Video: Indenfor 1 Time - Vestsjælland

Naturoplevelser i Vestsjælland

Der venter store naturoplevelser i Vestsjælland, der byder på både klinter, kuperet istidslandsskab, søer og dybe skove.

Nyd de betagende udsigter fra Røsnæs' skrænter, kast fiskesnøren ud i en stille skovsø eller nyd den friske luft på en af Vestsjællands mange kyster - naturoplevelser er der nok af i Vestsjælland 

Video: På tur langs Sjællands kyster

Fakta om Vestsjælland

Hovedby: Roskilde
Nærmeste lufthavn: København
Afstand fra København til:
Roskilde (31 km), Slagelse (96 km)
Holbæk (66 km), Kalundborg (102 km) 

Nyttige links

Del denne side