Ferie på Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster

På en ferie på Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster kan du opleve store og små øer, der er meget forskellige i landskabelig forstand. Sydsjælland er kuperet, frodig og grøn, og på Stevns og Møn finder du vældige kridtklinter ud mod Østersøen. Lolland og Falster er præget af åbne, grønne og flade landskaber, og på Falsters østkyst er der kilometervis af flotte strande.  Det hele holdes helt bogstaveligt sammen af broer. Storstrøms-broen og Farøbroerne forbinder Sjælland med Falster, mens Møn er forbundet med Sjælland via Dronning Alexandrines Bro og Guldborgsundbroen forbinder Falster med Lolland.

Strand og hav

Der er mange børnevenlige strande med roligt og lavt vand på Sydsjælland, og på Falsters østkyst ved Marielyst finder du en af Danmarks absolut flotteste sandstrande. 

Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster

Video: På tur langs Sjællands kyster

Kunst, kultur og historie på Sydsjælland

Sydsjælland er rig på fine herregårde og slotte, og så er det også her du kan opleve nogel af Danmarks ypperste kalkmalerier. For børnene lokker både Knuthenborg  dyrepark med tigre og mange andre eksotiske dyr og forlystelsesparken BonBon-Land.  

Video: Indenfor 1 time – Sydsjælland

Naturoplevelser på Sydsjælland

Ingen tvivl! Her skal du besøge en af Danmarks absolut største naturattraktioner, nemlig Møns Klint. Og vil du på cykeltur uden uoverstigelige bakker, er det lollandske landskab som skabt til formålet. 

Naturoplevelser i Sydsjælland - Møns Klint

Store naturoplevelser i området

Et besøg på Møns Klint, der er blandt Danmarks mest besøgte naturattraktioner er et absolut must på disse kanter, men også en tur ud på Knudshoved Odde, der strækker sig ud i Smålandsfarvendet, er en tur værd, hvis ferien går til Sydsjælland.   

Relevante links