Lystfiskeri i Danmark

Danmark er et sandt paradis for lystfiskere, for lige meget hvor man opholder sig, er der aldrig langt til et fredfyldt vandløb, en stille søbred eller kysten, som der i øvrigt er mere end 7.300 kilometer af. Lystfiskere i Danmark kan glæde sig over noget af Europas bedste fiskevand, og intet andet sted har man en så stor fiskemæssig variation indenfor et så begrænset geografisk område som i Danmark. I Skagerak svømmer kæmpetorsk på over 10 kilo, langs kysterne venter blanke havørreder, i åerne laks og stalling, og i de mange fiskesøer tumler kamplystne regnbueørreder. Lystfiskeri i Danmark er med andre ord oplagt for både den kræsne, erfarne lystfisker, som for familien, der vil vise familiens mindste, hvordan man fanger en fisk. 

Lystfiskeri i Danmark

Tager du på lystfiskeri i Danmark, kan du få udfordringer af næsten enhver slags. Tag med kutter ud på Nordsøen eller nyd roen ved et fredeligt åløb. Eller prøv en af de populære fiskesøer, hvor du er næsten sikker på fangst. 

Lystfiskeri i Danmark

Udbredte fiskeformer i Danmark

Næsten uanset hvilken fiskeform, du foretrækker, bliver du ikke skuffet på en lystfiskerferie i Danmark. Med mere end 7.000 km kyst, utallige søer, åer og vandløb er der udfordringer for enhver. Læs her om de mest udbredte fiskeformer i Danmark.  

Værd at vide

Praktisk viden, der er god at have styr på inden fisketuren. Her kan du blandt andet finde ud af, hvor du må fiske, og hvordan du får fat i et fisketegn. 

Inspiration

Deltag i en af de menge fiskeevents, der finder sted i Danmark eller tag med på en arrangeret fisketur, fx på Øresund, og nyd udsigten, mens du fanger aftensmaden. Gør fisketuren til an familieoplevelse. Læs hvordan du sikrer, at det bliver en succes.  

Lystfiskeri i Danmark - med børn på fisketur

På fisketur med børn

Tag børnene med på fisketur, men gør det på deres præmisser, hvis du vil sikre en succesfuld oplevelse. Her er et par tips til, hvordan I kan få en vellykket tur.    

Prøv også...

Der er meget at komme efter på en ferie i Danmark. Vil du have et afbræk fra fiskeriet, kan du fx nyde den danske natur, måske fra en kano på en af Danmarks mange åer. Eller besøg et af landets akvarier og bliv klogere på dyrelivet i havene, der omgiver Danmark.     

Oplevelser i den danske natur - Raabjerg Mile

Oplevelser i den danske natur

Den danske natur er rig og varieret - og aldrig langt væk. Find en fredelig skovsø, nyd de vestjyske hedeområder, det særprægede Vadehav eller de betagende udsigter fra Røsnæs' klinter. Læs her om de mange muligheder.