Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!

Naturoplevelser i Danmark

Danmarks natur er rig og meget varieret, så her er basis for mange og store naturoplevelser. Her møder du bakket istidslandskab, hede- og marskområder, mange søer og vandløb, moser, klinter, klitområder, kilometerlange sandstrande og en helt usædvanlig lang kystlinje. Og heldigvis er langt det meste af den danske natur frit tilgængelig for alle. Her kan du slappe af og finde freden eller udfolde dig på cykel, surfbræt eller i kajak. Og de korte afstande i Danmark gør det nemt at smage på lidt af det hele, så velkommen til store naturoplevelser i Danmark. 

Book en naturoplevelse

Book din næste naturoplevelse på OplevDanmark.dk. Her er tre aktuelle tilbud, der er lige til at booke.

Se alle tilbud 

Møns Klint og andre danske naturperler

Der er mange store naturoplevelser i Danmark. Møns Klint er kendt af de fleste, men der er mange andre store natur highlights i Danmark. Vi viser vej til des tørste naturoplevelser i Danmark. Besøg en af Danmarks nationalparker eller lad dig inspirere af vores guide til Danmarks største naturoplevelser.  

Raabjerg Mile

Møns Klint og andre store naturattraktioner

Danmarks natur er meget varieret og altid tæt på. Besøg vores mest populære naturattraktion, Møns Klint, eller en af de mange andre store, danske natur-highlights. Her er 20 af slagsen!  

Aktiv i naturen

Danmarks natur er perfekt til aktiv udfoldelse. Med en samlet kystsstrækning på over 7.300 km er der rige muligheder for vandsport af næste alle slags, men også på land er der nok af muligheder - fx til en cykelferie med hele familien, en tur på hesteryg, eller en frisk vandretur.    

Kom tæt på naturen i Danmark

Vil du bo midt i naturen, kan du overnatte på en af de næsten 1.000 primitive naturlejrpladser, der findes i Danmark - enten i eget telt eller i en af de mange shelters, der står klar. Læs mere om de mange faciliteter i de danske statsskove på Naturstyrelsens "Udinaturen-kort".   

Margueritruten

Margueritruten - Danmarks officielle turistrute

Følg Margueritruten gennem Danmarks smukkeste natur og forbi nogle af landets største seværdigheder.

Relevante hjemmesider

Besøg andre hjemmesider med fokus på oplevelser i den danske natur og få inspiration til spændende udflugter for hele familien.