Ferie i Sydjylland

Holder du ferie i Sydjylland kan du mod øst opleve et landskab af grønne marker og dale, skove og fjorde, der munder ud i Lillebælt. Mod vest sætter Vadehavet med tidevand og den flade marsk sit karakteristiske præg på regionen. 

Sydjylland er grænseland til Tyskland, og det ses tydeligt i både traditioner og byggestil. Flensborg Fjord danner en naturlig grænse fra Als til Kruså.

Sydjyllands strande

Der er mange gode og børnevenlige strande i Sydjylland. Man finder dem primært ud mod Lillebælt og rundt om Als. Og så byder Rømø sig til med nogle af Danmarks fineste sandstrande. 

Kort over Sydjylland

Kulturelle og historiske oplevelser i Sydjylland

På en ferie i Sydjylland kan du komme tæt på Danmarkshistorien - både den ældre og den nyere. Her kan du fx besøge Ribes Vikinger, Historiecenter Dybbøl Banke og Frølsev Lejren.

Naturoplevelser i Sydjylland

En ferie i Sydjylland byder på unikke og særprægede naturoplevelser. Besøg fx Tøndermarsken og oplev titusindvis af stære, der laver fantastiske formationer på himlen. 

På en ferie i Sydjylland må du ikke snyde dig selv for et beøg i Nationalpark Vadehavet, der byder på noget af Danmarks mest særprægede natur. Det er også her du kan opleve det fantastiske fænomen, Sort Sol, hvor titusindvis af stære danner kunstfærdige formationer på himlen. 

Kulinariske oplevelser i Sydjylland

Smag den ægte vare! På en ferie i Sydjylland kan du både opleve honningkager fra Christiansfeld, de berømte sønderjyske pølser, overdådige kaffeborde og mange andre velsmagende egnsspecialiteter.

På ferie i Sydjylland skal du indstille ganen og maven på mange spændende oplevelser; blandt andet kaffebord, pølser og lækre honningkager. Læs her, hvad der eller venter. 

Hold ferie i Danmark og besøg Danmarks næststørste by, Aarhus, hvor du blandt andet kan opleve kunstmuseet ARoS

Fakta om Sydjylland

Største by: Kolding
Lufthavne: Sønderborg, Billund
Int. færgeruter:
Rømø/Havneby (DE)
Afstand fra København til:
Kolding (230 km), Ribe (282 km), Sønderborg (229 km) 

Del denne side