Jul i Danmark

Julen er ubetinget den fest, der er forbundet med de fleste traditioner, hvor juletræet med dets pynt, sangene og ikke mindst maden helst skal være, som da vi var børn. Med hjemmebag, levende lys, udsmykning og intimitet er det måneden, hvor det særlige danske begreb "hygge" virkelig får indhold.
Følg vores guide til nogle af julens mange hyggelige events og få inspiration til juleoplevelser i alle dele af landet. 

Her får du ægte julestemning

Har du svært ved at komme i julestemning, så læg vejen forbi det julepyntede Tivoli eller Den Gamle By i Aarhus, hvor julen allerede starter i midten af november. Besøg også de lokale turistbureauer julesider, der lokker med juleevents fra alle dele af Danmark.  

Tænker du på at holde jul i Danmark, så klik her og find frem til lokale og regionale julesider fra alle egne af landet og få inspiration til hyggelige oplevelser i julen.

Juleshopping

Gør din juleshopping i Danmark. De fleste lidst større, danske provisnbyer har en gågade med mange af de kendte kædebutikker, og i de større byer har du desuden et udvalg af specialforretninger og mere skæve butikker. Eller læg vejen forbi et af Danmarks mange julemarkeder, der gør juleshopping til en hyggelig fornøjelse.      

Oplevelser i julen

Julen er meget andet en god mad og gaver. Det er også en stribe helligdage og for mange en hel lille ferie, hvor familien er samlet. Her er inspiration til oplevelser i julen for hele familien. 

Nyd en stille julekoncert, find skøjterne frem eller oplev den danske natur i vinterdragt. Her er forslag til hyggelige aktiviteter julemåneden.  

Smag på julen

Julen er ikke bare hjerternes, men også mavernes, fest, så her er inspiration til oplevelser, hvor dansk julemad i centrum.

Julen er ikke bare hjerternes fest, men også en fest for maven, så her er et udvalg af restauranter fra alle egne af Danmark, der har traditionel, dansk julemad på menuen.

Links