Bo på vandrerhjem i Danmark

På trods af navnet er vandrerhjem ikke kun en overnatningsmulighed for vandrere. Og forestillingen om store sovesale og primitive faciliteter er for længst fortid. I dag tilbyder de fleste vandrerhjem både enkelt-, dobbelt- og familieværelser med eget bad og toilet, men du kan også stadig få en seng på en fællesstue, hvis du går efter en billig overnatning. Nutidens vandrerhjem er for alle aldersgrupper og alle typer af rejsende.

Det specielle ved de danske vandrerhjem er først og fremmest atmosfæren, som er åben, imødekommende og afslappet. Her er plads til alle, både børn og voksne, unge rygsækrejsende og ældre, skolebørn, sportsfolk og kursusdeltagere. Flertallet af de danske vandrerhjem er tilsluttet organisationen Danhostel. På alle Danhostel vandrerhjem kan du overnatte i familieværelse, der typisk kan rumme op til fire til seks personer. I højsæsonen tilbyder alle vandrerhjem også mulighed for at leje en seng i et fællesværelse.

Det er forholdsvis billigt at overnatte på vandrerhjem i Danmark. Et familieværelse for to personer koster i gennemsnit fra kr. 300,- til 580,-, mens en seng i et fællesværelse i gennemsnit koster mellem kr. 100,- og 300,-.

For at overnatte på et Danhostel vandrerhjem skal du have et vandrerhjemskort eller et gæstekort

Danhostels vandrerhjem er klassificeret med fra en til fem stjerner ud fra en række objektive kriterier. Her kan du læse mere om klassifikation af danske vandrerhjem.

Sådan booker du et vandrerhjemsophold i Danmark
Alle vandrerhjem, der er tilsluttet Danhostel kan bookes online.

Vandrerhjemskort
For at overnatte på et vandrerhjem, der er tilknyttet Danhostel, skal du som dansker have et Danhostel-rabatkort (vandrerhjemskort) eller et gæstekort. Udenlandske gæster kan benytte et vandrerhjemskort fra deres hjemlands vandrerhjemsorganisation eller vælge mellem at betale et endags gæstegebyr eller købe et internationalt vandrerhjemskort. Danhostel-rabatkort, gæstekort og internationalt vandrerhjemskort kan alle købes på de enkelte vandrerhjem. Et Danhostel-rabatkort koster i 2013 70,- kr,, et gæstekort 35,- kr. og et internationalt vandrerhjemskort 160,- kr. 

Som årsmedlem hos Danhostel opnår gæster med et gyldigt Danhostel-kort mindst 10 % rabat på værelsesprisen, som fratrækkes i forbindelse med betalingen. Hvis flere voksne bor på samme værelser skal alle over 18 år have et Danhostel-kort for at opnå rabat. Et Danhostel-kort er gyldigt i 12 måneder fra den dag, det bliver ustedt, og kan købes online på danhostel.dk eller i forbindelse med online booking af overnatning hos de enkelte Danhostels. Kortet kan også købes på alle Danhostels i Danmark.

Læs mere om vandrerhjemskortet 

Søg efter vandrerhjem i Danmark

Del denne side