Vinterferie i Aarhus

Så er det vinterferie, og i Aarhus er der i ferien ekstra mange aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Byens mange museer, teatre og musikscener byder på rigtig mange spændende og sjove aktiviteter for hele familien.

Vinterferie i Aarhus

Fordyb dig i spændende udstillinger på byens mange museer eller læn dig tilbage i bløde sæder og bliv underholdt af en god forestilling. Du kan også finde skøjterne frem eller tage på kælketur på byens bedste bakker i Aarhus. Nedenfor kan du blive inspireret til, hvad du kan lave i din vinterferie i Aarhus.

Giv den gas på Danmarks største trampolinpark

Rush er Danmarks første og største trampolinpark med over 1700 sammenhængende kvadratmeter trampoliner. Her kan du spille høvdingebold, øve dig i spring og fri leg i freestyle-området eller prøve kræfter med ninja-banen. Sikkerheden er helt i top, og der er aktiviteter for alle uanset niveau. Rush giver familiens krudtugler masser af fart over feltet.

Mars camp på Steno Museet

Er du sej nok til at klare Marsmissionen? I vinterferien bliver Steno Museet omdannet til en Mars Camp, hvor du kan prøve kræfter med livet på Mars. Hop i rumdragten og tag en Mars-selfie, se om du kan styre de vildeste legorobotter i det røde Marslandskab eller bliv klogere på, hvad forskerne laver i Mars-lab'et. Der er gratis adgang for børn under 18 år.

Tag på besøg i Den Gamle By

Den Gamle By byder indenfor i hyggens tegn for hele familien. Kom og lav fastelavnsris, bolsjer til den søde tand og hør de gode, gamle historier. Du kan blandt andet opleve husmoderen fortælle om dagligdagen i 1927. Hvis du er heldig, er der varm kakao på komfuret.

ARoS Junior

På Juniorværkstedet på ARoS Aarhus Kunstmuseum kan du udforske kunstens mange teknikker og skabe dit helt eget udtryk gennem små kreative opgaver. Eller hvad med en tur rundt i regnbuen, hvor du kan se Aarhus fra toppen gennem de flotte farver i Your rainbow panorama?

Moesgaard Museum

Vinterferien er en rigtig god anledning til at besøge Moesgaard Museum, der altid er en stor oplevelse for både store og små. Hvis sneen falder, kan du prøve Aarhus’ helt unikke kælkebakke, nemlig taget på Moesgaard Museum.

Kvindemuseet

Brug en eftermiddag på at udforske Kvindemuseets spændende udstillinger, hvor du blandt andet kan gå på opdagelse i barndommens historie om piger og drenges liv igennem 100 år. Kvindemuseet har også en fin café, hvor I kan afslutte besøget med en kop varm chokolade med flødeskum, inden I bevæger jer ud i kulden igen.

Kælkebakker i Aarhus

Pak dig godt ind, find kælken frem og sus ned af byens bedste bakker.

Væksthusene i Botanisk Have

Har I brug for en pause fra sne og slud? I Væksthusene i Botanisk Have kan hele familien gå på opdagelse efter lærerige historier om planter og blomster i husenes fire klimazoner. Den lille fyr "Spire Ib" hjælper de yngste i familien med at gå på opdagelse efter dyrespor og planter. 

Ronja Røverdatter

Tag hele familien med i teatret og få en sjov oplevelse med Ronja Røverdatter, Birk, Mattis, Lovis, Skalleper, rumpenisserne og alle de andre røvere i Ronja Røverdatters fine univers. Musicalen er skabt ud fra Astrid Lindgrens elskede klassiker med musik af Sebastian.

Find skøjterne frem

Få farve i kinderne og vind i håret, mens du suser afsted over isen. Skøjtebanen er gratis at bruge, og hvis du ikke har dine egne skøjter, kan du leje et par for 45 kr.

Naturhistorisk Museum

På Naturhistorisk Museum kan du i vinterferien gå på opdagelse i naturens forunderlige verden. Kom og lyt, pil og undersøg med alle sanserne. Naturhistorisk Museum blev i 2014 kåret til byens bedste museum for børn af hjemmesiden Børnibyen.dk.

Cirkus i Musikhuset

Der er masser af sjov, gys og grin, når Cirkus Krone traditionen tro laver cirkus for børn i Musikhuset i vinterferien.

Andre aktiviteter

Mange af byens museer har særlige aktiviteter for børn og deres familier i vinterferien. Bliv inspireret til meget mere vinterferie i Aarhus her.

#vinterferie #visitaarhus #thisisaarhus

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Aarhus
8000 Aarhus C

Telefon

+45 87315010

Fakta

  • Type

    • Vinterferie
    • For børn

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.202726
Latitude : 56.146047