Forskellige behandlingsformer

Hvis spa- og wellness er ukendte begreber for dig, kan du her blive lidt klogere på nogle af de mange forskellige behandlingstyper, du kan nyde godt af i Danmark.

Kropsbehandlinger

Alle former for massage giver afslapning, lindring og velvære. Massage er en helbredende behandling af muskler og kroppens bløde væv. Den hjælper med til at fjerne spændinger i ømme og hårde muskler og forbedrer blodcirkulationen.

Klassisk massage
Den klassiske massage er den mest kendte i Vesten. Det er en dybdegående massage, som behandler ømme led og muskler. 

Velværemassage
Denne massage form har samme virkning som den klassiske massage, men udføreres med æsteriske olier, som masseres ind i kroppen.

Hot stone massage
Hot Stone massage er en massage med opvarmede lavasten, som giver en intens og behagelig dybtegående varme og har en utrolig afspændende effekt på kroppen. Nogle udbydere veksler mellem kolde og varme sten.

Aromamassage
Kroppen masseres med æsteriske olier, som kommes i massageolien. De æsteriske olier kan du vælge efter duft, og hvilke forskellige egenskaber de har. Eksempelvis har lavendel en beroligende og stimulerende effekt.

Algeindpakning
Algeindpakning både styrker og udrenser din hud. Desuden modvirker algerne cellulitter. Dette skyldes, at algerne har et stort indhold af proteiner, vitaminer og mineraler, som opfrisker og giver fugt og næring til huden. Din krop bliver først tørbørstet, derefter bliver den smurt ind i en algemasse og bliver pakket ind i et varmetæppe. Til sidst skyldes algemassen af, og kroppen indsmøres i en fugtgivende creme.

Lerindpakning
En lerindpakning har en peelende og fugtgivende effekt. Ler er højt på mineraler, og er godt for tør hud, ømme muskler, stive led og dårlig blodcirkulation.

Bodyscrub
En bodyscrub fjerner døde hudceller og giver dig en blød og smidig hud. Desuden sætter bodyscrub gang i blodcirkulationen. Spa og wellnessstederne tilbyder ofte flere forskellige typer af bodyscrub.

Dampbad
Med et dampbad bliver alle muskler opvarmet, og du bliver afslappet. Et dampbad kan på mange spa og wellnesssteder også fåes med forskellige aromaer.

Ansigtsbehandlinger

Ansigts- og hovedbundsmassage
Massagen virker afstressende, meditativ og beroligende for sindets travle tanker og en stresset hverdag. En ansigts- og hovedbundsmassage tager fat i de ofte anspændte områder omkring nakke, kæbeparti, kindben, øjne og hovedbund og lindrer spændinger i musklerne, fjerner træthed og giver glans og ny vitalitet.

Algemaske
Med en algemaske får du styrket udrenset og styrket din hud, da algerne både indeholder proteiner, vitaminer og mineraler, som sammen er med til at opfriske og give næring og fugt til huden.

Generelt er ansigtsmasker ren forkælelse til din hud, da de fjerner døde hudceller og gøre huden mindre modtagelig for ældning og uren hud og gøre den mere frisk.

Andre behandlinger

Manicure
Manicure er skønhedspleje af hænder og negle. I manicure-behandling får du filet neglene, fjernet hård hud og lakeret neglene.

Pedicure
Med en pedicure får du fjernet hård hud, filet tå-neglene og lakeret dem. Med en pedicure i ny og næ kan infektioner i neglene forhindres.

Fodmassage
Fodmassage kan enten være en del af den almindelige kropsmassage eller som en form for zoneterapi. Fodmassage virker afslappende og giver energi og velvære og hjælper med at give balance både psykisk og fysisk. Fodmassage giver en dejlig fornemmelse, ikke kun i fødderne men i hele kroppen.

Søg efter wellness-steder i Danmark

Til Wellness og spa i Danmark

Del denne side

Relevante links