Architecture - Editorial

Foto: Copenhagen Media Center, fotograf Morten Jerichau

Fra slutningen af januar og frem til slutningen af marts kan du opleve fem særlige "vinterbyrum" i København. Bag projektet står arkitektfiormaet Platant, der vil teste, hvordan storbyen kan bruges bedre i de kolde måneder. 

Bjerget, Ørestaden

En af tidens store danske arkitekthuse er Bjarke Ingels Group, der blandt andet har skabt nogle af de mest markante byggerier i Københavns nye bydel, Ørestaden og også står bag M/S Søfratsmuseet i Helsingør, der har fået mange roser med på vejen.

Har du hang til storslåede udsigter, og lider du ikke af højdeskræk, er det værd at begive dig op i et af Danmarks mange fyrtårne, hvoraf en stor del er åbne for offentligheden. Flere af de danske fyrtårne er fredede og derfor af særlig turistmæssig interesse.  

Hjemmesiden www.kulturarv.dk/1001fortaellinger er en sand guldgrube for alle, der er interesseret i dansk kulturarv og på jagt efter nye og anderledes oplevelser.

Copenhagen is rich in history.

Arkitektur i Danmark

Dansk Arkitektur Guide indeholder mere end 900 beskrivelser af arkitektoniske værker og byrum i København, Odense, Ålborg og Århus. Besøg hjemmesiden og lav din egen tur gennem en af de fire største danske byer eller gå på opdagelse på en af de færdige tema-ture.

De fleste af disse små økosamfund er offentligt tilgængelige, hvor du gerne må lægge vejen forbi, hvis du vil se og opleve, hvordan økologisk livsførelse og alternative byggemetoder kan tage sig ud.

Kunstmuseet Louisiana, Humlebæk 

En havn under forvandling 

Ørestad dækker et areal på over 300 ha, og har ca. 20.000 beboere. Ørestad består af fire kvarterer, der er bundet sammen af søer, kanaler, vandbassiner samt hele seks metrostationer.

IT-Universitetet, København

Et godt udgangspunkt for en arkitektur-tur i Danmark vil være et besøg i Dansk Arkitektur Center (DAC) i København, der byder på skiftende udstillinger, foredrag, workshops mv. Her er der både fokus på verdensarkitekturen såvel som på verdens syn på dansk arkitektur.

Dansk arkitektur har en lang og glorværdig historie og danske arkitekter har sat deres tydelige spor ikke bare i Danmark, men også internationalt.

Ud mod Limfjorden ligger de gamle byer Lemvig, Struer og Skive.

Rundkirkerne

Danmark har i alt syv middelalderlige rundkirker, hvoraf de fire ligger på Bornholm. Man mener, at rundkirkerne blev brugt som både kirke og fæstning, og at der er fire af slagsen netop på Bornholm, vidner om øens strategisk vigtige position i Østersøen.

Skagen

 Aalborg er Nordjyllands hovedby og Danmarks fjerde største by. Det er spændende og dynamisk by, som er i rivende udvikling.