Foto: Copenhagen Media Center, fotograf Morten Jerichau

Besøg Københavns særlige vinterbyrum

Fra slutningen af januar og frem til slutningen af marts kan du opleve fem særlige "vinterbyrum" i København. Bag projektet står arkitektfiormaet Platant, der vil teste, hvordan storbyen kan bruges bedre i de kolde måneder. 

Her finder du de fem vinterbyrum:

Bjerget, Ørestaden

Fem arkitekturperler fra Bjarke Ingels

En af tidens store danske arkitekthuse er Bjarke Ingels Group, der blandt andet har skabt nogle af de mest markante byggerier i Københavns nye bydel, Ørestaden og også står bag M/S Søfratsmuseet i Helsingør, der har fået mange roser med på vejen. Er du interesseret i ny, dansk arkitektur er her en lille guide til fem perler fra Bjarke Ingels og hans tegnestue. 

Nyd udsigten fra et fyrtårn

Har du hang til storslåede udsigter, og lider du ikke af højdeskræk, er det værd at begive dig op i et af Danmarks mange fyrtårne, hvoraf en stor del er åbne for offentligheden. Flere af de danske fyrtårne er fredede og derfor af særlig turistmæssig interesse.  

1001 fortællinger om Danmark

Hjemmesiden www.kulturarv.dk/1001fortaellinger er en sand guldgrube for alle, der er interesseret i dansk kulturarv og på jagt efter nye og anderledes oplevelser. Det er Kulturstyrelsen, der står bag hjemmesiden, der indeholdt præcis 1001 fortællinger, skrevet af 180 forskellige fagfolk, da den blev lanceret i 2010.

Indsatsområder - Destination Lillebælt

Destination Lillebælt vil i perioden frem til 31. december 2014 have særligt fokus på følgende:

Historical Copenhagen

Copenhagen is rich in history. The Danish capital was officially founded in 1167 by Bishop Absalon, but research suggest that the location was inhabited already in the late Viking age. Copenhagen was a busy and strategically important merchant city throughout the medieval period where it controlled much of the lucrative trade and traffic to and from the Baltic Sea.

Kragerup Gods

Guide til slotte og herregårde

Sjælland, Møn, Lolland og Falster rummer mange smukke og interessante slotte og herregårde. De udgør en synlig og vigtig del af landskabet, og deres historie spænder over næsten et helt årtusinde. Alle fortæller de en historie om århundredernes begivenheder, æstetik og levevis. De ældste bygningsværker, der daterer sig tilbage til middelalderen, findes enten som bevarede borge eller ruiner.

Gavnø Slotspark

Idylliske slots- og herregårdsparker

Romantisk, engelsk og rokokko. Pæoner, tulipaner og sjældne træer. De smukke parkanlæg der omkranser regionens slotte og herregårde rummer hver sin særlige historie, fortalt gennem forskellige stilarter ogmed et væld af forskellige og ofte sjældne planter. Læg vejen forbi Liselund Slotspark og oplev et af Nordeuropas flotteste eksempler på en romantisk have, besøg det smukke rokokkoanlæg i Ledreborg Park eller nyd den imponerende tulipanudstilling på Gavnø Slot.

Rundvisning på slotte og herregårde

På udvalgte slotte og herregårde er det muligt at komme med på en rundvisning og høre om stedets spændende historie. Enkelte steder har faste rundvisninger du blot kan møde op til, mens andre kun arrangerer rundvisninger for større grupper.

Dragsholm Slot

Dragsholm Slot er en oplevelse af helhed med sans for detaljen. Ambitionsniveauet er helt i top. Gæsterne skal have en komplet kvalitetsoplevelse. ”Vi giver vores gæster en helhedsoplevelse under opholdet inden for natur, gastronomi og historie og lægger meget vægt på at servicen er i top.” fortæller direktør for Dragsholm Slot, Mads Bøttger.

8-tallet, Ørestad

Sammensæt din egen arkitektur-tur

Dansk Arkitektur Guide indeholder mere end 900 beskrivelser af arkitektoniske værker og byrum i København, Odense, Ålborg og Århus. Besøg hjemmesiden og lav din egen tur gennem en af de fire største danske byer eller gå på opdagelse på en af de færdige tema-ture.

Dansk Arkitektur Guide

Old city

Alternativ levevis og byggestil

De fleste af disse små økosamfund er offentligt tilgængelige, hvor du gerne må lægge vejen forbi, hvis du vil se og opleve, hvordan økologisk livsførelse og alternative byggemetoder kan tage sig ud. Flere steder vil du også kunne deltage i guidede ture, hvor en beboer viser rundt og fortæller om bygninger og levevis på stedet.

Danske arkitekturperler

Kunstmuseet Louisiana, Humlebæk 

Et spændende byggeri, der ligger i en park direkte ud til Øresund i Humlebæk lidt syd for Helsingør. Museet, der åbnede i 1958, er tegnet af arkitekterne Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert, består af flere fløje og række udstillingspavilloner, der er forbundet med glaskorridorer.
Louisiana

Skuespilhuset

Københavns nye havnefront

En havn under forvandling 

København og ikke mindst Københavns havnefront har gennem det seneste årti været udsat en gevaldig forandring, og der bygges fortsat i både den sydlige og den nordlige del af havnen. I takt med at havnens gamle funktioner er forsvundet, er havnefronten nu blevet centrum nye erhverv, boliger, kulturliv og frirum til byens borgere og gæster. Så selvom du mener, at kende København, er der meget nyt at komme efter.

8-tallet, Ørestad

Ørestad

Ørestad dækker et areal på over 300 ha, og har ca. 20.000 beboere. Ørestad består af fire kvarterer, der er bundet sammen af søer, kanaler, vandbassiner samt hele seks metrostationer.

Musikkens hus, Aalborg

Dansk Arkitektur Center

Et godt udgangspunkt for en arkitektur-tur i Danmark vil være et besøg i Dansk Arkitektur Center (DAC) i København, der byder på skiftende udstillinger, foredrag, workshops mv. Her er der både fokus på verdensarkitekturen såvel som på verdens syn på dansk arkitektur.

Nørrebro

Københavns forskellige bydele

Brokvartererne

København er en mangfoldig by, og byens kvarterer har hver deres karakteristika. Rundt om den indre by med middelalderbyen ligger broerne. Vesterbro er byens hippe kvarter med masser af unge og trendsættende folk og virksomheder, Nørrebro er et farverigt og multietnisk kvarter, på Østerbro udfolder familielivet sig, og der bor mange unge urbane familier. 

West Jutland

Små og store byer i Vestjylland

Ud mod Limfjorden ligger de gamle byer Lemvig, Struer og Skive. Struer er hjemby for lyd og design i verdensklasse, nemlig Bang & Olufsen.

Rundkirkerne

Rundkirkerne

Danmark har i alt syv middelalderlige rundkirker, hvoraf de fire ligger på Bornholm. Man mener, at rundkirkerne blev brugt som både kirke og fæstning, og at der er fire af slagsen netop på Bornholm, vidner om øens strategisk vigtige position i Østersøen. Den største rundkirke ligger i Østerlars, de øvrige finder du i Olsker, Nylars og Nyker.

Skagen

Små og store byer i Nordjylland

 Aalborg er Nordjyllands hovedby og Danmarks fjerde største by. Det er spændende og dynamisk by, som er i rivende udvikling. Ikke mindst på havnefronten, hvor det flotte Utzon-center fortæller om den verdensberømte danske arkitekt – og Sydney-operaens skaber - Jørn Utzon, som i øvrigt er født i Aalborg.