Rebel Food marked, København

Mød Københavns bedste street food-aktører

Rebel Food er en drifts- og udviklingsorganisation, der samler de bedste street food-aktører i København i ét fællesskab. Gennem sommerhalvåret afholder organisationen en stribe street food-markeder rundt omkring i København, hvor du kan stifte bekendtskab med flere forskellige street food-aktører - alle med en autentisk historie og alle med en ægte passion for den gode mad på gaden.

Fyn på fem dage for ægte livsnydere

Dag 1 - Nyborg og Svendborg

Hjemmeside inviterer til madoplevelser med de lokale

Med hjemmesiden cookwithalocal.net får du adgang til lokale mad- og kulturoplevelser, der er noget udover det sædvanlige. Hjemmesiden viser nemlig vej til madmagere, private som professionelle, der inviterer indenfor og lærer dig at tilberede et måltid mad med udgangspunkt i lokale traditioner og ofte også råvarer.

Foto: DR / Fotograf Anders Dahl

Spise med Price - Egnsretter

Fokus på danske egnsretter 

Restaurant Kong Hans / Fotograf: Columbus Leth

Årets bedste restauranter - i følge madguiden "White Guide"

Madguiden "White Guide" har i 2015 kåret følgende 10 danske restauranter som årets bedste på hver sit felt. Udvælgelsen er sket på baggrund af pointtal i guiden eller på baggrund af en redaktionel vurdering.

Danmarks køkkenhave

Kulinariske Fyn - Danmarks køkkenhave

Fyns fede jorde er grundlaget for landsdelens fremragende fødevarer. På Fyn bliver de lækre, lokalt producerede delikatesser markeret med flere årlige fødevarefestivaler, så fra maj til oktober er der mange muligheder for at nyde "smagen af Fyn" - og det uanset om du går efter grøntsager, frugt, oste, øl eller chokolade. Fyn er fyldt med lokale producenter og gårdbutikker, der lokker med mange velsmagende specialiteter.

Her kan du møde Danmarks stjernekokke

Du har måske hørt om den danske kok Rasmus Kofoed, verdens bedste kok i 2011, Redzepi, der styrer køkkenet på verdens bedste restaurant, noma i København, eller Claus Meyer. Men ved du, hvor de huserer og dermed har muligheden for at afprøve deres madkunst? Hvis ikke, viser denne guide vej til restauranterne, hvor de de danske stjernekokke er i køkkenet. 

Nordic Cookery

TV-programmet "Nordic Cookery", der blev vist i 2014 og 2015, satte i otte programmer fokus på Danmark, danskerne og ikke mindst danske råvarer.

Et kulinarisk skatkammer

Østdanmark – et kulinarisk skatkammer

På Sjælland, Møn og Lolland-Falster finder du et stort antal herregårde, godser og slotte, åbne vidder og utallige kulinariske oplevelser. Mange af egnens godser og store gårde har fundet nye veje med særlig fokus på produktion af kvalitetsfødevarer, økologi og oplevelser for de besøgende. Flere tilbyder også overnatning. Området er et kulinarisk skatkammer, hvor du mange steder kan købe ind direkte hos producenten.

Lev og spis med en lokal intimitet i de smukke sydvestjyske landskaber

Sydvestjylland – med naturen til bords

I Jyllands sydvestlige hjørne smelter himmel, hav og kyst sammen til et enestående natursceneri. Dette smukke, flade og åbne landskab, med brede sandstrande, klitlandskaber, tidevandsvader, marsk, heder og skov har en skønhed, der giver ro i sjælen. Her møder du kompromisløse og passionerede fødevarehåndværkere for hvem kvalitet, økologi, dyrevelfærd og et liv i harmoni med naturen er altafgørende – og det kan smages i råvarerne.

Oplevelser med fokus på gastronomi og fødevareproduktion i Nordjylland

Gastronomiske oplevelser i Nordjylland

I Nordjylland lever vi af og med naturen, af jordens og havets rigdomme. Sådan har det været siden vore tidligste forfædre, og det giver en dyb respekt for råvarerne og kærlighed til de håndværk, der fremstiller sunde og velsmagende fødevarer.

Oplevelser med fokus på gastronomi og fødevareproduktion i Nordjylland:

Nordeuropas spisekammer

Limfjordslandet – Nordeuropas spisekammer

Nordvestjylland bliver ikke uden grund kaldt Nordeuropas spisekammer, for her er udvalget og kvaliteten af råvarer uovertruffen. Egnens produkter er efterspurgt af gourmetrestauranter fra nær og fjern, men som privatperson kan du også købe lækkerierne i lokale specielforretninger og gårdbutikker. Her er fisk og skaldyr i verdensklasse, smagfulde kødprodukter fra frilandsgrise, bison, hjorte, lam og fjerkræ, rapsolier, lokalproduceret øl og endog vin af egen høst.

Ø-specialiteter

Ø-specialiteter

Øspecialiteter er et varemærke, der er udviklet af Småøernes Fødevarenetværk. Varemærket er forbeholdt fødevarer med en særlig kvalitet og historik, der er udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer, der er med i netværket.

Dansk julemad

Opskrifter på klassisk dansk julemad

Flæskesteg med rødkål

Tilbehør til 8 - 10 personer: Stegen: 2 - 3 kg. nakkekam, 2 - 3 spsk. groft salt, evt. 3 - 4 laurbærblade - Sovsen: 3 spsk. hvedemel, salt, peber, kulør - Rødkål: 750 gr. rødkål, 2 spsk. sukker, 4 dl. ribssaft, 1 tsk. salt, 40 gr. smør.

Restaurant Rebel - en af årets BibGourmand-restauranter

God mad til gode priser

L'Altro
Torvegade 62
1400 København K
Tel.: 32 54 54 06
Danish Brewery

Tag på ølrejse i Danmark

Her er et udpluk af de mange danske mikrobryggerier:

Øloplevelser i København 

Visit Carlsberg
www.visitcarlsberg.dk

Nørrebro Bryghus
www.noerrebrobryghus.dk

Mikkeller Bar
www.mikkeller.dk

Culinary specialities

Kulinariske specialiteter

Der er mange gårdbutikker i Vestsjælland med et stort udvalg af lokalt producerede fødevarer, og på den større skala kan nævnes Lammefjordens delikate asparges, gulerødder og kartofler.