Gastronomy - Editorial

Sider

Viser 18 fra 18 markeret med "Gastronomy"
Ø-specialiteter

Øspecialiteter er et varemærke, der er udviklet af Småøernes Fødevarenetværk. Varemærket er forbeholdt fødevarer med en særlig kvalitet og historik, der er udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer, der er med i netværket.

Dansk julemad

Flæskesteg med rødkål

Tilbehør til 8 - 10 personer: Stegen: 2 - 3 kg. nakkekam, 2 - 3 spsk. groft salt, evt. 3 - 4 laurbærblade - Sovsen: 3 spsk. hvedemel, salt, peber, kulør - Rødkål: 750 gr. rødkål, 2 spsk. sukker, 4 dl. ribssaft, 1 tsk. salt, 40 gr. smør.

Famo
Saxogade 3
1662 København V
Tel.: 33 23 22 50
Mikrobryggerier i Danmark

Her er et udpluk af de mange danske mikrobryggerier:

Øloplevelser i København 

Visit Carlsberg
www.visitcarlsberg.dk

Restaurant Noma (2*)
Strandgade 93
DK-1401 København K
Tel.: 32 96 32 97

Der er mange gårdbutikker i Vestsjælland med et stort udvalg af lokalt producerede fødevarer, og på den større skala kan nævnes Lammefjordens delikate asparges, gulerødder og kartofler. 

Sydsjælland køkken

Lækkert cider og æblemost fra øerene i Smålandsfarvandet

Dollerup

Det kvæg og de lam, der græsser i marsken, får en særlig delikat smag på grund af den saltholdige luft. Og den søde tand bliver rigeligt tilfredsstillet ved de store kaffeborde med op til 20 kagevarianter og med berømte honningkager fra Christiansfeld. 

Muslinger

På vestkysten bliver der dagligt landet tonsvis af friskfangede fisk, i Limfjorden handler det om blåmuslinger og østers, og i Vadehavet de små delikate hesterejer. Også marskens lam og kvæg er eftertragtede. 

Fyn er en grøn og frodig ø med mange frugtplantager, som producerer ikke bare dejlig frugt men også herlig saft. Ofte kan du købe produkterne direkte hos producenten eller i en af de mange vejboder, som er så karakteristiske på Fyn. 

Læsø salt

Friske fisk hører naturligt med til regionens kulinariske specialiteter. Her kan du bl.a.  nyde lufttørret skinke fra Ålbæk, jomfruhummer og sydesalt fra Læsø, blåmuslinger og østers fra Limfjorden, Vildmosens kartofler, mens snaps og bjesk er andre nordjyske lækkerier. 

Madfestivaler i Danmark

Oplev de mange mad-, øl- og vinfestivaler, der finder sted i løbet af året.  

Selvom det verdensberømte, danske smørrebrød har været lidt trængt i en årrække, kan du stadig finde traditionelt smørrebrød på mange frokoststuer i København og i de større provinsbyer.

Et kulturhisorisk fænomen

Et lille tilbageblik 

I København kan du ikke blot spise på verdens næstbedste restaurant, nemlig noma, men også nyde et måltid, som er kreeret af verdens næstbedste kok, nemlig Jeppe Foldager, der i 2013 løb med sølvmedaljen ved årets Bocuse D'or-konkurrencen, det uofficielle verdens

En ny generation af dygtige kokke har indtaget de danske restaurantkøkkener, hvor de har kastet blikket tilbage til de nordiske rødder og ladet gamle spiser og glemte ingredienser danne baggrunden for det, der også bliver kaldt det nye nordiske køkken.

Verdens næstbedste restaranut 

Sider

Viser 18 fra 18 markeret med "Gastronomy"