VM i Kvindehåndbold 2015

VM i kvindehåndbold 2015 bliver spillet i Danmark, nærmere bestemt i de tre jyske byer Frederikshavn, Herning og Kolding samt i den sydsjællandske by Næstved. Mesterskabet bliver spillet fra den 5. - 20. december, hvor Danmark skal forsvare bronzemedaljerne fra VM i Serbien 2013. Glæd dig til intens drama og håndbold på verdensplan, når de kvindelige håndboldspillere tørner sammen. Grib chancen og oplev kampene live nu, hvor mesterskabet bliver afviklet i Danmark.

Her er en guide til nogle af Danmarks flotteste strande

Danmarks bedste strande

Danmark har nogle af Europas flotteste strande - mange med det fineste hvide sand, klitter og noget af det reneste badevand (mere end 200 danske strande har Blå Flag). Og i Danmark er der aldrig mere end 50 km til kysten, så uanset hvor du befinder dig, vil der aldrig være langt til en forfriskende dukkert. Her er en guide til nogle af Danmarks bedste strande. 

Faxe Kalkbrud

Panorama-cykelrute 425: Feddet - Faxe

Fed, fjord og fossiler: 36 km

Tag børnene med på cykeltur

Panorama-cykelrute: Stege - Keldby - Udby

Den søde tur: 21/42 km

Turen er beskrevet med udgangspunkt i Møns Turistbureau (1) i Stege, men kan påbegyndes et hvilket som helst sted. Hos Møn Bolcher (2) i den gamle sukkerfabrik kan der tankes op med søde sager til turen, og børn kan lave deres egen slikkepind. Sukkerfabrikkens gamle jordbassiner er i dag et værdifuldt naturområde med et varieret plante- og dyreliv.

Panorama-cykelrute Høje Møn

Panorama-cykelrute 421: Høje Møn

På toppen af verden: 18 km

Foto: Christina Sørensen

Store events i Danmark i 2015

Her er nogle af de største begivenheder i Danmark i 2015. Glæd dig fx til den legendariske Roskildefestival eller Copenhagen Jazz Festival med mere end 1000 arrangementer på programmet. Eller glæd dig til en af årets mange andre festivaler, der byder på både kulinariske, historiske, maritime og kulturelle oplevelser. Og på sportsfronten venter intet mindre end et VM i damehåndbold. Der er med andre ord nok at glæde sig til i 2015! Her er et lille udvalg af årets mange store events.

Dykkerkurser

Oplev vægtløsheden, stilheden og livet under overfladen i Lillebælt med et prøvedyk. Det første dyk er grænseoverskridende og en oplevelse for livet. For mange begyndelsen på et undervandseventyr, der aldrig ender.

Publikum

Store sportsevents i Danmark i 2014

2014 er et stort idrætsår i Danmark med mange internationale stævner og store nationale sportsbegivenheder. Så er du bidt af sport og spænding, har du meget at glæde dig til. Her er en oversigt, der viser vej til de største af årets mange spændede sportsoplevelser.

Fiskevande i Danmark

Suveræne danske fiskevande

Danmark har noget af Europas bedste fiskevand, og der er rigeligt af det! Lige meget hvor du opholder dig, vil der aldrig være langt til en god fiskeoplevelse - og det er næsten uanset hvilken fiskeform, du foretrækker. 

Lystfiskeri i Danmark - fiskeevents

Fiskeevents

Oversigt over events i Danmark, der på den ene eller den anden måde har noget med fisk eller fiskeri at gøre.  

Cykelruten "Falster Rundt"

”Falster rundt” er en naturskøn cykelrute på 135 kilometer langs kysten på Falster. Cykelruten følger den nationale cykelrute 7, 8 og 9 på en stor del af turen, og desuden Sundruten.

Østersøruten

Østersøruten - Danmarks smukkeste cykelrute

Østersørutens 800 km er et tilbud om at opleve Danmarks smukkeste cykelrute, som tager dig igennem nogle af landets smukkeste landskaber, fra fjordlandskabet ved det vestlige Lillebælt, igennem det Sydfynske Øhav, til det åbne landskab på Lolland-Falster og den storslåede Møns Klint. Det unikke ved Østersøruten er nærheden til havet og den afvekslende blanding af små idyliske øer, charmerende færgeoverfarter og stemningsfyldte købstæder.

Windsurfing

Fem gode grunde til at windsurfe i Danmark 

1. Windsurf på alle niveauer: Danmarks kyster er så alsidige og afvekslende, at alle kan finde et sted, der passer til deres færdigheder og humør. Det gælder, hvad enten vi taler om windsurf-freaks der leder efter en legeplads, hvor de kan tumle sammen med andre windsurfere, eller om det er familien, der søger en rolig bugt uden for mange tilskuere.

Kanotur på Suseåen

Aktiv ferie

Vestsjælland er et cykelvenligt område med mange skiltede cykelruter. I Odsherred finder du et system af mærkede vandreruter, og Tystrup-Bavelse Søerne og Suså bliver flittigt anvendt til kanosejlads. Der er fremragende fiskepladser langs kysten, og ved Lammefjordskanalen er der gode chancer for at få karper på krogen.

 

 
Active holiday in Denmark

Aktiv ferie

Det let kuperede sydsjællandske landskab og det flade Lolland-Falster er perfekte cykelområder med mange skiltede cykelruter, og hvert år afholdes de store cykelløb Lolland Rundt og Tøserunden i regionen. 

Active in East Jutland

Aktiv ferie

Den gamle Hærvej, som løber fra Viborg til den dansk-tyske grænse, er en populær vandre- og cykelrute og siden 2008 også pilgrimsrute. Gudenåen og Silkeborgsøerne er fine til kano- og kajaksejlads, og lystfiskere kan finde gode fiskevande i de østjyske åer og langs Kattegatkysten. 

Cykel Bornholm

Aktiv ferie

Bornholms nedlagte jernbaner er omdannet til cykelstier, og øen har derfor et unikt cykelstinet, der – ikke mindst på grund af de korte afstande - er meget velegnet til familier på cykelferie. De gamle redningsstier langs kysten fungerer i dag som populære vandreruter, og de mange skibsvrag ud for Nord- og Østbormholms kyst tiltrækker mange vragdykkere. 

Golf

Golf og andre aktiviteter i Nordsjælland

Nordsjælland er spækket med golfbaner, og på de fleste er du velkommen som gæstespiller. Ved Gilbjerg Hoved på nordkysten er der fine muligheder for hanggliding, og windsurfere kan møde gode udfordringer ved bl.a. Lynæs. 

Se golfbaner i Nordsjælland