Bæredygtige oplevelser i København

Tænker du på bæredygtighed i hverdagen, gør du det sikkert også i ferien, og går turen til København, kan du glæde dig overr, at byen byder på mange spændende grønne og bæredygtige oplevelser. Denne guide viser vej til nogle af de mange muligheder.  

App til oplevelser på landet

Mobil vejviser til oplevelser på landet
Med Landsforeningen for Landboturismes app, "VisitFarmen", får du en mobil vejviser til oplevelser og feriesteder på landet i alle egne af Danmark.

Københavns bycykler

Bycyklerne i København har været væk fra gadebilledet det sidste års tid, men den 29. oktober vender de tilbage i en ny og væsentlig mere komfortabel udgave end de gamle. De nye, innovative cykler - med elmotor, indbygget GPS og computer - bliver banebrydende på flere områder. I første omgang kommer omkring 250 cykler på gaden, mens ydeligere omkring 1000 cykler kommer på gaden i foråret 2014.

Billige ferieformer i Danmark

Billige ferieformer i Danmark

Gratis ferie på et økologisk landbrug

Ø-specialiteter

Ø-specialiteter

Øspecialiteter er et varemærke, der er udviklet af Småøernes Fødevarenetværk. Varemærket er forbeholdt fødevarer med en særlig kvalitet og historik, der er udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer, der er med i netværket.

På vandretur i Danmark

Vandreturer i Danmark

Bo grønt

Miljømærket Den Grønne NøgleMiljømærket "Green Key" tildeles hoteller, vandrerhjem, ferie- og kursuscentre, campingpladser, feriehuse, restauranter og idrætsanlæg, der opfylder en række

Valmuemark

Top ti naturoplevelser

Selvom det har været svært at begrænse sig, har vi udvalgt ti store naturoplevelser på Sjælland, Møn og Lolland-Falster.

Økologi og økologiske produkter

Knuthenlund - Danmarks største økologiske landbrug

På Lollands frodige jord, nær Maribo, finder du Danmarks største økologiske landbrug - Knuthenlund. Her bor 600 malkefår og 150 malkegeder, der dagligt leverer mælk til godsets mejeri. I mejeriet produceres mælk, joghurt og prisvindende oste, der helt bogstaveligt har sat Lolland på verdenskortet med medaljer ved både VM og EM. 

Roskilde Festival - en velsmagende festival

130 madboder. Så meget skal der til for at bespise 100.000 mennesker i otte dage. Og selvom burgere topper listen når gæsterne på Roskilde Festival skal udpege deres favoritspise, så er der mange andre og sundere retter på menuen. Går man gennem et af de mange spiseområder, er det svært ikke at blive fristet.

Old city

Alternativ levevis og byggestil

De fleste af disse små økosamfund er offentligt tilgængelige, hvor du gerne må lægge vejen forbi, hvis du vil se og opleve, hvordan økologisk livsførelse og alternative byggemetoder kan tage sig ud. Flere steder vil du også kunne deltage i guidede ture, hvor en beboer viser rundt og fortæller om bygninger og levevis på stedet.

Knuthenlund - glade geder og verdens bedste ost

Den 1. juli 2007 begyndte Knuthenlund Gods på Lolland danmarkshistoriens største omlægning til økologi. Medarbejderstaben steg fra fire til 22 og idag dyrkes 730 af de 1000 ha. mens 320 malkefår og 125 malkegeder også er flyttet ind. I den tidligere kostald blev der indrettet et gårdmejeri, hvor besøgende kan følge malkning og osteproduktion på nærmeste hold.

Picnic i det grønne

København - en grøn by

Kongens Have, der ligger med fin udsigt til Rosenborg Slot er en af byens meget populære grønne oaser. Snyd ikke dig selv for en tur igennem haven på en lun sommeraften og nyd den dejlige stemning. Også striben af søer, der går igennem byen, er populære oaser blandt københavnerne – og et oplagt mål for en joggingtur.