Kerteminde

Kerteminde på Nordfyn er af danskere kendt for sin Amanda, en lille statue af en lokal fiskerpige, men også for Johannes Larsen Museet, som er bygget op omkring kunstnerens hjem.

Foto: Shutterstock

Slots- og herregårdsjulemarkeder i Danmark

Er du på jagt efter nostalgi og ægte julehygge, kan du finde den på et af de mange slots- og herregårdsjulemarkeder, der finder sted i Danmark. Her kan du nyde stemningen og gøre dine julegaveindkøb i smukke, historiske rammer. Et godt alternativ for dig, der gerne vil gøre indkøbsturen til en fornøjelse og undgå overfyldte stormagasiner og shoppingcentre!    

Hjemmeside inviterer til madoplevelser med de lokale

Med hjemmesiden cookwithalocal.net får du adgang til lokale mad- og kulturoplevelser, der er noget udover det sædvanlige. Hjemmesiden viser nemlig vej til madmagere, private som professionelle, der inviterer indenfor og lærer dig at tilberede et måltid mad med udgangspunkt i lokale traditioner og ofte også råvarer.

Spændende storbyevents i foråret 2016

Overvejer du en storbytur, så byder både København, Aarhus, Odense og Aalborg sig til med mange spændende events i løbet af foråret. Her kan du se, hvad de lokale turistkontorer selv peget på! 

Valentines day 2015

Anbefalinger til romantiske oplevelser på Sjælland, Møn og Lolland-Falster.

Øvrige vinterferie oplevelser

Anbefalinger til flere oplevelser på Sjælland, Møn og Lolland-Falster.

Storbyevents, du ikke må gå glip af i 2016

De danske "storbyer" har trods deres, i international målestok, relativt beskedne størrelse, noget at byde på året rundt. Udstillinger, koncerter, operaoplevelser, teater, sportsevents og et hav af festivaler. Vi har udvalgt en stribe af årets største storbyevents, der absolut er værd at lægge vejen forbi.  

Kom tæt på "Tidsrejsen" - DRs populære julekalender

Besøg Dragør - byen, hvor julekalenderen udspillede sig
Dragørs historie går tilbage til midten af 1300-tallet, hvor Dragørlejet var en vigtig handelsplads for sild. I begyndelsen af 1500-tallet blev området bosat af hollændere, som den danske konge bød til landet for at forsyne hoffet med grøntsager. Omkring 1750 var Dragør den vigtigste søfartsby i kongeriget udenfor København.

Julemarkeder i København

Er du på juleshopping i København, må du ikke gå glip af byens mange julemarkeder. Julemarkedet i Tivoli og Christianias julemarked er klassikere, men de senere år er der kommet flere nye til, så der er nok at vælge imellem.    

CLAY KERAMIKMUSEUM DANMARK

CLAY KERAMIKMUSEUM DANMARK (det tidligere Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus) er Nordens eneste specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Det har en af Europas fornemmeste samlinger af keramik, idet museet i 2010 fik overdraget en unik samling bestående af ca. 55.000 keramiske værker – porcelæn, stentøj og fajance – fra Den kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndal og Aluminia. Der er ca. 1.000 værker udstillet af de 55.000.

Kulturnætter i Danmark

Der bliver efterhånden holdt "kulturnat" i mange danske byer, hvor du i løbet af en dag/aften får mulighed for at opleve en stribe forskellige kulturevents. De fleste arrangementer er skabt til lejligheden, men på kulturnatten kan du fx også få mulighed for at opleve blandt andet zoologiske haver, museer og andre kulturinstitutioner udenfor normal åbningstid.

T14: Drejens Halvø

Sønder Vilstrup Skov - Nørre Bjert - Drejens Halvø

Ruten fra Herslev til Kolding følger den nationale rute 55 og er en hyggelig tur i et lettere bakket terræn. Undervejs vil du opleve vekslende landskaber med levende hegn, lave damme og skovbryn. Rute 55 munder ud i national rute 5 og 6 ved Nørre Bjert. Ved Elvighøj er der en fantastisk udsigt til både Kidholmene og Skærbækværket. Her har du mulighed for en forfriskende dukkert.

T12: Christiansfeld

Hejls - Christiansfeld

Turen fra Hejls til Christiansfeld har oplevelser for hele familien. Ruten følger den nationale rute 5 og de regionale ruter 10 og 51. Hejls og Hejlsminde ligger som smukke perler ud til Lillebælt og er omgivet af vand på tre sider. I Hejlsminde er der en skøn cykel- eller vandretur rundt om Hejls Nor. Terrænet i området er skrånende og byder derfor på lidt udfordringer.

Dragør

10 populære danske småbyer ved vandet

Der er mange, hyggelige småbyer i Danmark, der hver især har deres egen charme og karakter. Og da Danmark er omgivet af hav og velsignet med utallige fjorde og vandløb, er det ikke overraskende, at mange af dem ligger ved vandet. Her er 10 af de mest populære, der absolut er et besøæg værd.