København i børnehøjde

København i børnehøjde

Et besøg i København vil være et sikkert hit hos ungerne, og det er faktisk utroligt så meget, man kan nå på bare et par dage i Danmarks hovedstad. For på trods af de mange tilbud er København ikke nogen stor by i international målestok, og det er nemt at komme rundt med offentlig transport, til fods eller som københavnerne selv gør, nemlig på cykel.

København for førstegangsbesøgende
Er det første gang, I besøger København, er en tur med sightseeingbus en god måde at blive fortrolig med byen på – og ekstra sjov når den foregår fra toppen af en dobbelt-dækkerbus. Sightseeingbådene gennem byens kanaler og ud på de vilde vover i havneløbet er også en fin måde at se det hele på. 

Du kan også komponere din egen sightseeingtur, og fx købe en 24 timers billet, der gælder til bus, tog og Metro i hele hovedstadsområdet - og også til Havnebussen, så du også kan opleve byen fra vandet. Og husk, at to børn under 12 år rejser gratis sammen med en voksen. I kan også leje en robåd og bevæge jer rundt i Christianshavns kanaler i eget tempo. 
Læs mere om børn med offentlig transport i København 

Københavns klassiske attraktioner 
Amalienborg Slot og vagtskiftet på slotspladsen præcis kl. 12 er en oplevelse for alle barnlige sjæle. På Christiansborg Slot er de kongelige repræsentationslokaler og gobelinerne, der skildrer danmarkshistorien, spændende og flotte. Rosenborg Slot er godt at gå på skattejagt i – og kronjuvelerne er simpelthen stof til prinsessedrømme. 

Turen op i Rundetårn er hårdt benarbejde. Til gengæld er der en flot udsigt fra toppen over Københavns tage, og nedturen er den rene svir. En tur op i Vor Frelsers Kirkens snoede dragespir er også en spændende oplevelse. 

En tur ned ad Strøget er et ”must” og altid underholdende med gadegøgl og musikanter. Kongens Nytorv er stort og flot. Hyggelige Nyhavn er et godt sted for et lille hvil, en stor is eller en forfriskning. Herfra kan I også hoppe på sightseeingbådene. 

Tivoli og Bakken 
Tivoli vil få stråleglansen frem i alle barneøjne. Her er sjov og spænding, masser af underholdning og musik - ikke bare i sommerhalvåret, men også når der bliver budt indenfor til Halloween-uhygge i efteråret og til julehygge i december. 

Bakken vil vække jubel med sine mange forlystelser, gøgl og sjov for hele familien. Kombiner evt. besøget med en udflugt i Dyrehaven, hvor en tur med kapervogn vil gøre lykke. Her kan I også opleve drama i bedste stil, når områdets kronhjorte om efteråret kæmper om territorium og hunnernes gunst. På en varm sommerdag er det også værd at lægge vejen forbi Bellevue Strand, der ligger i gåafstand fra Bakken. 

Køenhavns Zoo og Den Blå Planet 
Københavns Zoo er stor og flot med vilde dyr fra hele verden. I Børnezoo er dyrene til gengæld tamme og til at røre ved og klappe. Er I fiskeinteresserede, må I ikke snyde jer selv for et besøg i det imponerende akvarium, Den Blå Planet, der ligger tæt ved Lufthavnen. 

Børneegnene museer 
Mange museer og udstillinger har bunker af aktivitetstilbud til ungerne. Det gælder fx Nationalmuseets børnemuseum, Post & Telemuseet, Børnenes Museum på Statens Museum for Kunst, Børnenes Arbejdermuseum, Tycho Brahe Planetariet, Zoologisk Museum og ikke mindst Experimentariet, som er det rene eldorado for nysgerrige børn og deres forældre. Også Guinness World of Records Museum er et sikkert hit.

Byens legepladser og grønne oaser 
Københavns parker er dejlige grønne oaser midt i storbyen - oplagt til en picnic. I mange parker er der fine legepladser, i Kongens Have kan de mindste om sommeren hygge sig med marionetteater, og i Frederiksberg Have kan I slappe af med en sejltur på kanalerne. I Fælledparken kan I dufte og føle jer gennem sansehaven og prøve kræfter med den udfordrende skaterpark. 

Et andet hyggeligt picnic-sted er Københavns gamle voldanlæg på Christianshavn, hvor det er oplagt at kombinere frokosten med en tur gennem den alternative bydel Christiania for at se, hvordan man også kan bo og indrette sig. 
Læs mere om Københavns legepladser 

Bademuligheder i København 
Trænger I til en svalende dukkert, er der soppebassin i flere af byens parker, bl.a. i Skydebanen på Vesterbro og i Nørrebroparken. Skal det være mere vildt, kan I besøge Havnebadet på Islands Brygge, ved det store shoppingcenter Fisketorvet eller ved Sluseholmen. 

Men I kan selvfølgelig også hoppe i det rigtige hav, for bare fem kilometer fra Københavns Rådhusplads finder I Amager Strandpark. Eller tag S-toget til Klampenborg, hvor I finder Bellevue Strand - og kombinér evt. turen med et besøg på Bakken, der ligger i gåafstand fra stranden. 
Læs mere om bademuligheder i København 

Læs mere om familieferie i Danmark

Læs mere om ferie i København

 

Del denne side

Relevante links

Familieferie

Der er meget at opleve, hvis du holder ferie med børn i Danmark. Her kan I blive underholdt, udfordret og lære samtidig med, at I har det sjovt sammen - uden de lange bagsæde-trættende bilture.