Tivoli i København

Tivoli i København er ikke bare Københavns mest populære attraktion, men hele Danmarks. Den gamle forlystelsespark Tivoli, der ligger i hjertet af København, trækker besøgende til fra hele verden - og ikke bare børnefamilier, men også voksne, der vil opleve den særlige stemning, en romantisk middag i en af de mange restauranter, eller en koncert fra en af parkens mange scener.

Årets nyheder
Den 6. april slår Tivoli portene op til sin 174. sommersæson. I år kan de mindste gæster se frem til en række fornyelser i Rasmus Klumps Verden. Blandt nyhederne finder børnene tre nye tårne forbundet af gangbroer i tre meters højde samt en lille rutschebane. I Rasmus Klumps hus vil der jævnligt være optræden. Også veteranbilernes anlæg har fået en ansigtsløftning, mens Orient-området i år er blevet frisket op med nye eksotiske lamper importeret fra Marokko. Danmarks hurtigste interaktive forlystelse Vertigo, der sidste år blev hædret og kåret som den bedste forlystelse i Europa 2014, har fået nye orientalske løgkupler på toppen. Årets restaurantnyhed er Fru Nimb, der vil friste med klassisk, dansk, højtbelagt smørrebrød. 

På musikfronten har Tivoli i år rummer Fredagsrock-programmet navne som Lil Wayne, 5 Seconds of Summer, Phlake, Johnny Madsen og Mads Langer.

Tivoli lige midt i København
Tivoli er verdens næstældste forlystelsespark og et af Københavns mest berømte vartegn. Her er forlystelser for børn i alle aldre, hyggelige, grønne oaser, mange gode spisesteder og koncerter indenfor mange genre - og en fantastisk stemning. Og så ligger Tivoli lige i hjertet af storbyen København, hvilket er helt unikt for en forlystelsespark af den kaliber. Tivolis mange forlystelser er tilpasset børn i alle aldre: Dæmonen, Det Gyldne Tårn og Vertigo kan udfordre de store, mens Den flyvende Kuffert, Den lille Flyver og Veteranbilerne er et hit hos de mindste. Den gamle forlystelsespark er fra 1843 og en traditionsrig have. Der er ikke kun fart over feltet i Tivoli, men også ro og afslappet stemning. Her finder du grønne områder, søer, springvand, i titususindvis af blomster og elektriske pærer (neonlys er bandlyst i Tivoli), der sommer og vinter er med til at skabe havens specielle stemning.

Til koncert i Tivoli
Næsten lige meget hvilket musik, du er til, kan du opleve det i Tivoli. Hver dag sommeren igennem er der livekoncerter på Tivolis scener. Nyd koncerter med Tivolis promenadeorkester, jazze fra Harmonipavillonen og poptoner fra den nye scene, der er bygget midt i havens gamle springvand, klassiske toner i Tivolis Koncertsal eller danske og internationale topnavne til Fredagsrock på Plænen hver fredag aften. 

Fyrværkeri i Tivoli
Fyrværkeri er en gammel tradition i Tivoli, som du både kan opleve på særlige festdage, når Tivoli åbner og lukker for sommersæsonen, på Tivolis fødselsdag den 15. august, nytårsaften og ved flere andre lejligheder. I sommersæsonen kan du desuden opleve fyrværkeri i Tivoli hver lørdag, og mellem jul og nytår holder Tivoli fyrværkeri-festival, hvor der er fyrværkeri hver dag. 

Efterår og jul i Tivoli
Tivolis hovedsæson er fra maj til september, men du kan også besøge Tivoli på andre tider af året. I skolernes efterårsferien (uge 42) bliver den gamle have nemlig forvandlet til et særligt univers med græskarmænd, hekse, gys og gru ligesom Tivoli også slår portene op fra midten af november til slutningen af december til et kæmpe julemarked. Alle forlystelser kører både i efterårsferien og under julemarkedet. 

Restauranter i Tivoli

Det sker i Tivoli

Læs om andre af Danmarks mest populære forlystelsesparker 

Læs om de mest populære sommerlande i Danmark 

Del denne side

Fakta

Tivolis adresse: 

Vesterbrogade 3
1630 København V 
Telefon: 3315 1001

Tivolis åbningstider:

1.4.2015 - 20.9.2015 (Sommer)
9.10.2015 - 1.11.2015 (Halloween)
14.11.2015 - 3.1.2016 (Jul)

Læs mere om Tivoli