Noma - verdens tredjebedste restaurant

Restaurant Noma
Du har sikkert hørt om Restaurant Noma, der er sammensat af ordene "nordisk" og "mad", men har du også spist der? Hvis ikke, skal du være ude i god tid, for der er rift om bordene, men når det først er på plads, kan du se frem til en ekstraordinær gastronomisk oplevelse.

Verdens tredjebedste restaurant 

Verdens tredjebedste restaurant i 2015 er den københavnske Restaurant Noma. Bag kåringen står det anerkendte britiske madmagasin Restaurant Magazine, der – på baggrund af vurderinger fra 800 madeksperter fra hele verden – har placeret Noma som et af verdens ypperste spisesteder. Samtidig har Noma som den ene af kun tre danske restauranter fået to stjerner i årets Guide Michelin. De andre tostjernede, danske restauranter er Geranium og Restaurant AOC, der begge ligger i København.

Noma har fire gange toppet den eksklusive liste, men er tredjeplads er nu absolut også værd at skilte med!      

Se alle danske restauranter med stjerner i Michelin Guiden 2015

Nordiske specialiteter 

Bag roret i køkkenet på Restaurant Noma står superkokken René Redzepi, der har erfaring fra en række gourmetrestauranter i udlandet. Men derfor er det ikke soltørrede tomater og parmaskinke, der er på menuen, men nordiske specialiteter som tang fra Island, dybhavskrabber fra Færøerne, lam og moskusokse fra Grønland og krydderurter som bregneskud og skovsyre fra de danske skove. Og den gængse olivenolie er erstattet af god dansk koldpresset rapsolie. Her kan du prøve det nye nordiske køkken for fuld udblæsning, men du skal være hurtigt ud, for der er ikke overraskende rift om pladserne i verdens bedste restaurant.

Læs mere om Mad og gastronomi i Danmark

Del denne side