Holger Danske

Kunst, kultur og historie

Kongernes Nordsjælland 

Nordsjælland har altid haft en vigtig plads i historien og i århundreder været de danske kongers foretrukne tumleplads. Det vidner de mange slotte om. Kronborg Slot, Frederiksborg Slot og Fredensborg Slot er de mest kendte, men også Jægerspris Slot og Selsø Slot er værd at besøge. 

Kunst af international klasse

Også kunstnere og forfattere er blevet tiltrukket af områdets natur, og der er mange spændende museer i regionen. fx Louisiana Museum for Moderne Kunst i Humlebæk, der er Danmarks mest besøgte museum med dansk og international kunst og flere årlige særudstillinger. Tæt derpå kan du besøge Nivaagaard Malerisamling med ældre kunst, og i Rungsted finder du Karen Blixen Museet, som er indrettet i forfatterens hjem på Rungstedlund, hvor hun bl.a. skrev sine berømte fortællinger, bl.a. ’Den afrikanske farm’. 

Esrom Kloster

I middelalderen var Esrom Kloster et af Danmarks største. I dag står kun en enkelt bygning tilbage sammen med den gamle Esrum Møllegård. Spændende udstillinger fortæller om klosterlivet dengang, og hvert år i juni måned kan du opleve et kæmpe middelaldermarked ved klosteret. 

 

 

Del denne side