Påske og forår i Danmark

Påske i Danmark

Hvorfor påske? 
Påsken er en jødisk/kristen fest, hvor Jesus korsfæstelse, død, begravelse og genopstandelsen fra de døde bliver fejret.

På mountainbike i Danmark

På mountainbike i Danmark

På mountainbike i de danske statsskove

Planlæg cykelturen - tips til cykelferien

Planlæg cykelturen

Afstem forventninger
Det er en god idé at aftale, hvilken form for cykeltur I vil ud på. Måske vil den ene gerne køre i roligt tempo, stoppe her og der for at tage et billede eller se nærmere på en blomst, mens den anden cyklist er ude efter at få lagt nogle kilometer på cykelcomputeren. Tal om det, inden I sætter jer i sadlen. For forholdet mellem tid og længde af turen kan I regne med, at voksne kører ca. 15 km/t, børn 8 km/t.

Kunst i Pinsen

Pinsen stå igen i år i kunstens tegn når en bred skare af kunsthåndværkere åbner døren til deres atelier og byder kunstinteresserede indenfor.

På listen nedenfor har samlet et udvalg af kunsthåndværkere til inspiration.

Se flere arrangementer i Pinsen

Kragerup Gods

Guide til slotte og herregårde

Sjælland, Møn, Lolland og Falster rummer mange smukke og interessante slotte og herregårde. De udgør en synlig og vigtig del af landskabet, og deres historie spænder over næsten et helt årtusinde. Alle fortæller de en historie om århundredernes begivenheder, æstetik og levevis. De ældste bygningsværker, der daterer sig tilbage til middelalderen, findes enten som bevarede borge eller ruiner.

Gavnø Slotspark

Idylliske slots- og herregårdsparker

Romantisk, engelsk og rokokko. Pæoner, tulipaner og sjældne træer. De smukke parkanlæg der omkranser regionens slotte og herregårde rummer hver sin særlige historie, fortalt gennem forskellige stilarter ogmed et væld af forskellige og ofte sjældne planter. Læg vejen forbi Liselund Slotspark og oplev et af Nordeuropas flotteste eksempler på en romantisk have, besøg det smukke rokokkoanlæg i Ledreborg Park eller nyd den imponerende tulipanudstilling på Gavnø Slot.

Sejlture fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster

Nyd Sjælland, Møn og Lolland-Falster fra vandsiden og tag på en sejltur langs kysten. Enkelte af bådene tilbyder også fisketure.

Strand

De bedste strande på Sjælland, Møn og Lolland-Falster

Sjælland, Lolland-Falster og Møn byder på de bedste badestrande med over 2.000 kilometer kyststrækning. Strandene er rene perler med blødt sand og lavt vand, der er lige til at boltre sig i - et sandt børneparadis. Om efteråret og vinteren er strandene perfekte til en travetur, hvor børnene kan løbe krudtet af og få røde kinder.

Cykelruten København - Berlin byder på mange udsigtsposter ved kysten

Cykelruten København - Berlin

Det kræver selvfølgelig en smule træning, at begive sig ud på over 700 kilometer på cykel. Men med en opdeling på 15 etaper og en ferie på 14 dage svarer det til 45-50 kilometer om dagen i gennemsnit, og så er ruten pludselig ikke så uoverskuelig længere. 

Vikinge- og middelalderevents

Vikingemarkeder, ridderturneringer og sejlads i vikingeskib. Der er rig mulighed for at komme tæt på vores forfædres levevis her på Sjælland og Lolland-Falster.

Gårdbutikker

Æbler og pærer fra Fejø, gulerødder fra Lammefjorden, hjemmelavede spegepølser, frisk honning og meget mere. Vi har samlet et udvalg af gårdbutikker her på siden, hvor du kan købe de friske produkter direkte fra producenten.

Knuthenlund - glade geder og verdens bedste ost

Den 1. juli 2007 begyndte Knuthenlund Gods på Lolland danmarkshistoriens største omlægning til økologi. Medarbejderstaben steg fra fire til 22 og idag dyrkes 730 af de 1000 ha. mens 320 malkefår og 125 malkegeder også er flyttet ind. I den tidligere kostald blev der indrettet et gårdmejeri, hvor besøgende kan følge malkning og osteproduktion på nærmeste hold.

Søkildegård - a genuine and authentic farm shop

The Kure and Nielsson family and their three daughters have created a genuine and authentic farm shop at Søkildegaard.

Since the family took over the farm in 1999 an ongoing reconstruction has taken place only held back by the continuous flow of ideas for both mechandise and own production possibilities.

På cykel i København

Verdens bedste cykelby

Med børn på cykelferie

Børn på cykel

Møns Klint

10 gode grunde til at tage på cykelferie i Danmark

1) I Danmark er der aldrig langt til næste overnatningssted, til havet for en forfriskende dukkert, til nærmeste by for en shoppingtur eller til næste spændende attraktion.

2) I Danmark har du mere end 11.000 km skiltede cykelruter at vælge imellem.

3) I Danmark finder du cykelstier og cykelveje overalt, som gør det trygt og sikkert at komme frem – også selvom der er børn med i selskabet. 

Møns Klint

Møns Klint blev dannet under den sidste istid, hvor store istunger blotlagde et kridtlag, som var blevet dannet af havet der dækkede Danmark for millioner af år siden. Mikroskopiske dyr aflejrede sig på bunden af fortids havet og blev presset sammen til det vi i dag kender som kridt.