På opdagelse i lokalområdet

De 26 Panorama cykelruter er alle udformet som rundture, så du kan starte hvor som helst på ruten. Samtidig ligger de fleste ruter i populære ferieområder med mange cykelvenlige overnatnings- muligheder; campingpladser, feriehuse, bed & breakfast steder m.v.. Derfor behøver der aldrig være langt din base til den nærmeste Panoramarute.

Hvis I en dag har brug for at få luft under vingerne, så hop på cyklen og oplev området omkring campingpladsen eller feriehuset med alle jeres sanser. Nyd udsigten til marker og hav, oplev stilheden i skovene, find de mindste kroer med de største kulinariske oplevelser, mød de lokale og lær om egnens særkender og historie. Duft blomsterne, hør lærken synge, klap koen på snuden og smag de friskplukkede jordbær i gårdbutikken. Du kan nå at opleve en masse på bare en halv dag, hvis du følger en af de charmerende panoramaruter. Lad vinden ruske i håret og nyd at være lidt ude, hvor der er højt til himlen og udsyn til horisonten. 

Søg efter campingpladser

Søg efter feriehusudlejere

Søg efter Bed & Breakfast

Del denne side

Fakta

Der findes i alt 26 skiltede Panorama cykelruter i Danmark. De 10 ligger i Østdanmark og de 16 i Vestdanmark. Ruterne ligger som sløjfer på de to nationale cykelruter Vestkystruten og den danske del af Berlin-København-ruten. De 26 Panoramaruter varierer i længde fra 12 til 49 km, og kan alle gennemføres på en dagtur. Ruterne er tematiserede med fokus på naturen, kulturhistoriske seværdigheder, børnefamilier mv. Projektet er støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling under EU