Business events - people sit in a venue with social distance because of coronavirus - Copenhagen, Denmark

5 grunde til hvorfor møder i person er bedre for din forretning

I 2020 har vi ikke kunne afholde business events, konferencer eller off-site møder. Det har givet os tid til at reflektere over, hvorfor vi i første omgang har benyttet os af dem.

Her er fem grunde til, hvorfor dét at udskifte online-møder med møder i person – så snart det er muligt igen – er en smart vej frem for din virksomhed.

Business people walking on Aarhus infinity bridge

1. De bygger stærkere, mere meningsfulde relationer

I en undersøgelse foretaget af Doodle i 2019 mente 95% af de adspurgte, at møder i person var en effektiv måde at opbygge relationer på arbejdspladsen. Samme mønster viser sig i en undersøgelse fra Loughborough University School of Business and Economics, imago and The Right Solution, der fremlægger, at opbygningen af relationer i person ikke på samme måde kan opnås over telefon og e-mails.

Hvorfor er dette vigtigt? Når vi kigger på succesfulde virksomheder er de bygget op på menneskerelationer. Jo stærkere disse relationer er, jo bedre vil din virksomhed kunne modstå ændringer og disruption, og din virksomhed vil stå stærkere.

A business woman stands talking next to some post it notes in a business meeting in Denmark

2. De hjælper dig med at træffe bedre beslutninger

I turbulente tider kan hurtig og målrettet beslutningstagning være forskellen på en forretning, der overlever og en, der ikke gør. Det er derfor vigtigt at sikre, at dine medarbejder er udrustet med de bedst mulige forhold til at træffe en god beslutning.

I en undersøgelse foretaget af Forbes, kigger de på, hvorfor de adspurgte foretrak møder i person og konferencer. 44% svarede, at det skyldes, at de skaber et bedre miljø til hård og rettidig beslutningstagning, og 39% svarede, at den største fordel ved disse møder var, at de førte til beslutningstagning af højere kvalitet.

Business events in Copenhagen, Denmark

3. De inspirerer til nye ideer og igangsætter forandring

I en verden hvor nytænkning og innovation er vigtige redskaber for virksomheder, som står over for vores ‘nye normal‘, er denne fordel særlig relevant.

I en undersøgelse foretaget af Loughborough University School of Business and Economics vurderede delegerede, at det mest værdifulde element, når det gælder uddannelse i person fremfor online, er at lytte til foredragsholdere, der inspirerer til nye ideer, udfordrer normen og iværksætter forandring i dagligdagen. Yderligere research viser, at undervisning i person også hjælper på hukommelsen og forståelsen.

Bikes in Aarhus, business events Denmark

4. De hjælper dit team med at kommunikere bedre

Ifølge Forbes var 77% af de adspurgte enige i, at det er lettere at afkode kropssprog og ansigtsudtryk i person fremfor online. Det har en tydelig fordel, når du samler en større gruppe af mennesker – jo flere mennesker, der er i overensstemmelse, jo bedre, og hvis det er nemmere at gøre i person end online, kan det være mere værdifuldt.

I den samme undersøgelse sagde 75%, at de værdsætter den sociale interaktion og mulighed for at skabe bånd til sine kollegaer, som opstår når de er sammen til stede. Hvis du derfor leder et team, der har brug for at stå stærkt og kommunikere godt sammen, kan dét at mødes i person være en produktiv og effektiv løsning.

Som en sidebemærkning har flere undersøgelser vist, at deltagerne på et virtuelt møde ikke giver deres fulde opmærksomhed. Undersøgelsen fra Forbes viser også, at 58% siger, at de ofte surfer på internettet, tjekker e-mails eller udfører en ikke-relateret opgave under et virtuelt møde. Hvis du derfor gerne vil have dit teams fulde opmærksomhed, gør det en forskel at afholde møderne i person.

Four colleagues attend a cooking class in Denmark

5. De gør alle gladere

At holde ens medarbejdere glade og motiveret er altid en vigtigt ledelsesovervejelse, og når man skal ansætte folk til at arbejde hjemmefra, står man over for en helt anden proces til at opretholde dette. En proces der meget ny for mange virksomheder.

Til trods for at møder i person ofte involverer logistisk planlægning og flere omkostninger, foretrækker folk alligevel møder i person fremfor virtuelle møder. Loughborough University School of Business and Economics´ undersøgelse viste også, at 96.6% af de adspurgte sagde, at de foretrækker et møde i person fremfor et virtuelt, og ifølge Doodle Meeting Report 2019 foretrækker 76% af fagfolk møder i person frem for opkald eller videokald. Kun 7% af de adspurgte foretrækker konferencekald.

Samme billede gør sig endnu mere gældende hos de digitale indfødte: i en undersøgelse rapporteret på Entrepreneur.com, svarer 78% af Generation Xers og 80% af Millennials, at de foretrækker at mødes i person frem for virtuelt.

Vi ser derfor en fremtid, hvor vi fortsætter med at arbejde samme, inspirere hinanden og samarbejde om nye projekter, online, offline og off-site.

Mere information on business events i Danmark

Hvis du leder efter et sted i Danmark til at afholde dit næste business event eller gruppemøde, så læs videre.

Copenhagen for business events
Business events in Copenhagen, Denmark
South Jutland for business events
wind turbines in the sea just off Esbjerg
Sustainable business events
Rainbow Panorama green
Incoming tour operators: MICE and Business Events
Business people walking on Aarhus infinity bridge
Aarhus for conferences & events
Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum.