Skagen im dänischen Nordjütland

Prognose for dansk turisme

6/10/2019

VisitDenmark forventer vækst i både de udenlandske og de danske overnatninger i 2019. Samlet set ventes overnatningerne at vokse med 1¼ - 3¼ pct. i 2019 sammenlignet med 2018.

Udsigt til endnu et rekordår

Antallet af udenlandske overnatninger var i 2018 det højeste, der nogensinde er registreret. Den rekord ventes at blive slået i 2019.

VisitDenmark forventer fremgang på de fleste vigtige markeder for dansk turisme. Prognosen viser en vækst i de samlede udenlandske overnatninger på 1½ - 3½ pct., hvilket vil resultere i 28,0 - 28,6 mio. overnatninger i 2019.

Forventningen til de danske overnatninger er også positiv - om end noget lavere. Her ventes vækst på 1-3 pct. Det vil resultere i mellem 26,6 og 27,1 mio. overnatninger i 2019.

Download prognosen for dansk turisme 2019
Download pdf

Prognose 2019

pdf / 1.36 MB

Sådan er turismen afgrænset
Overnatningsprognosen måler antallet af overnatninger efter den afgrænsning, som Danmarks Statistik benytter i sin overnatningsstatistik. Det betyder, at følgende overnatningssteder indgår; hoteller, feriecentre, vandrerhjem, feriehuse, campingpladser og lystbådehavne.

Ferie- og forretningsturister der overnatter på andre overnatningssteder (f.eks. privat eller via Airbnb) indgår ikke i analysen.


Om metoden bag prognosen
Prognosen tager udgangspunkt i en økonomisk-statistisk model udarbejdet af Tourism Economics.

Modellen bygger på de sammenhænge, der er påvist mellem den økonomiske udvikling i et land, og landets outbound (udrejsende) turisme. De økonomiske faktorer, der i prognosemodellen vurderes at have størst betydning for turismens udvikling, er BNP, privatforbrug og valutakurs.

VisitDenmark har vurderet og kvalificeret Tourism Economics' prognoseresultater, og har justeret disse på baggrund af aktuel markedsviden af betydning for Danmark.