Aktiv ferie

Fisketegn

Alle lystfiskere mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt fisketegn for at fiske i danske fiskevande. Fisketegnet bliver udstedt som dag-, uge og årskort, og du kan blandt andet købe det på posthuse, turistbureauer og større grejforretninger overalt i Danmark. Du kan også købe og forny fisketegn på hjemmesiden www.fisketegn.dk. Prisen for et dagkort Dkr. 40,-, for et ugekort Dkr. 130,- og for et årskort Dkr. 185,-.  

Fiskekort

For det meste er fiskeretten i søer og vandløb privat, men den bliver tit lejet ud til lokale lystfiskerforeninger. Hvis du ønsker at fiske sådanne steder, skal du, udover det obligatoriske fisketegn, også købe et specielt fiskekort til det pågældende fiskevand. Fiskekort bliver typisk udstedt som dag-, weekend-, uge- og årskort. Du kan blandt andet købe dit fiskekort på hjemmesiderne www.danskfiskekort.dk og www.fiskekort.dk, hvor du også kan se gældende priser og de enkelte fiskevandes beliggenhed. 

Hvis du fisker i en af de såkaldte ”put & take-søer”, skal du hverken have fisketegn eller fiskekort. Her betaler du typisk mellem Dkr. 70,- og 100,- for tre timers fiskeri.

Læs mere om lystfiskeri i Danmark