Transport

Er dit køretøj godkendt/registreret i dit hjemland, kan du uden problemer tage det med til Danmark. Det skal være forsynet med nummerplade og nationalitetsmærke, og føreren skal have et officielt kørekort med latinske bogstaver.

Sikkerhedsudstyr

Er der monteret sikkerhedsseler i bilen, skal disse altid anvendes. Børn, der er fyldt 3 år, men ikke 7 år kan i stedet for sikkerhedssele anvende barnestol. Børn under 3 år skal være fastspændt i en godkendt barnestol eller andet godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til barnets højde og vægt. Har bilen ikke sikkerhedsseler ved bagsædet, må barnet anvende bagsædet uden brug af sikkerhedsudstyr.

Det er obligatorisk at køre med lys (nærlys, kørelys eller tågelys) om dagen.

Det er obligatorisk at have en advarselstrekant i bilen.

Anvendelse af håndholdt mobiltelefon under kørslen er ikke tilladt.

Hvis du kører på motorcykel eller knallert, skal godkendt styrthjelm bruges.

Det er ikke obligatorisk med vinterdæk/pigdæk i Danmark. Hvis der anvendes pigdæk, må de kun benyttes mellem den 1. november og den 15. april, og kun når alle bilens hjul er forsynet dermed. 

Forsikring

Udenlandske køretøjer skal være ansvarsforsikret, hvilket anses for opfyldt, hvis køretøjet er hjemmehørende i et EU-land, på Færøerne, i Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz, Island eller Kroatien. For køretøjer fra andre lande skal føreren have et gyldigt internationalt grønt forsikringskort eller en grænseforsikringspolice, der er udstedt af Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring.