Praktisk information

Vælger du at bo på en af Danmarks over 100 kongeligt privilegerede kroer, bor du nærmest i et stykke ægte Danmarkshistorie, for mange af de danske kroer har flere hundrede år på bagen. De danske kroers historie går nemlig helt tilbage til 1286, hvor den danske konge Erik Klipping, besluttede, at der skulle oprettes kroer, som han kunne overnatte i, når han rejste rundt i sit rige. Kroerne er som regel overskuelige af størrelse – og ofte er det kromanden og hans kone, der står bag driften. Derfor er der på mange danske kroer en næsten familiær stemning.

De fleste kroer serverer også dagens forskellige måltider og i mange tilfælde fra køkkener, hvor nogle af Danmarks bedste kokke råder.

Et kroophold i Danmark er mere end kost og logi, for mange danske kroer tilbyder sine gæster en lang række aktiviteter og muligheder for oplevelse. Mange kroer har deres speciale – eller specialer. Det kan være god mad, en attraktiv beliggenhed i en smuk natur, adgang til golfbaner, kulturoplevelser, lystfiskeri m.m.

Her kan du søge efter kroer overalt i Danmark

Her kan du booke kroer i Danmark